11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Eindfase ‘Hart van Mook’ in zicht

Mook – De afronding is in zicht. Het programma Hart van Mook nadert de eindfase. Een mooi moment om gedeputeerde Lia Roefs van de Provincie Limburg te laten zien wat we als gemeente de afgelopen jaren – mede dankzij provinciale subsidies – hebben bereikt. Wethouder Geertjan Wienhoven en projectcoördinator Theo Pouwels verwelkomden gedeputeerde Roefs op vrijdag 22 april voor een werkbezoek.

Trots op ‘Hart van Mook’

Wethouder Wienhoven: “We zijn blij met het bezoek van gedeputeerde Roefs. We hebben haar met trots laten zien hoe we verschillende projecten samen hebben opgepakt. Om het centrum van Mook aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken.” Gedeputeerde Lia Roefs (Wonen, Water, Ruimte en Landbouw):  “Mooi om alle ontwikkelingen in Mook met eigen ogen te aanschouwen.

De gemeente heeft hier jaren geleden regie genomen in een brede en integrale aanpak van het centrumgebied. Daarin hebben overheden, bewoners én ondernemers elkaar gevonden en hun verantwoordelijkheid genomen. Dat leidt tot een fraaie integrale verbetering van het hart van deze mooie kern. Daar mogen zowel de gemeente als de inwoners trots op zijn.”

Diverse deelprojecten

Het startpunt voor de herinrichting – de visie ‘Mook magnifiek aan de Maas’ – werd in 2010 door de gemeenteraad vastgesteld. Er is sindsdien gewerkt aan de herinrichting van de N271, het Raadhuisplein, nieuwe woningen, de bouw van een woonzorg-complex, een nieuw gezondheidscentrum, een upgrade van de omgeving rond het wijkcentrum (’t Môks Café), het herinrichten van de centrumstraten, het terugdringen van wateroverlast met het oog op klimaatadaptatie en dijkversterking, waarbij de Maaszone een nieuwe boost heeft gekregen.

De komende maanden staat de sloop van het voormalige Groene Kruisgebouw nog op het programma. Om plaats te maken voor een groene ontmoetingsplek voor inwoners. En: de particuliere ontwikkeling van de bouw van een nieuwe supermarkt aan de Rijksweg in het centrum van Mook loopt nog.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio