11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Houten sociale huurwoningen sportstraat Leuken

Weert – Het college stelt voor om 16 houten sociale huurwoningen te realiseren op de Sportstraat in de wijk Leuken. Het betreffen zeer duurzame woningen die een plekje krijgen in de omgeving van het Luuëkerpârk. De gemeenteraad besluit hierover op 13 maart 2019.

Mooie toevoeging voor de Weerter woningmarkt


De druk op de huurmarkt in Weert is groot. Er is onder andere behoefte aan betaalbare woningen voor een- en twee persoonshuishoudens. Dit plan voorziet in de behoefte. Het betreffen 12 levensloopbestendige woningen en 4 woningen met de slaapkamers op de verdieping. Wethouder Wendy van Eijk; “Ik ben blij met dit initiatief voor de wijk Leuken. Juist in deze populaire wijk is een enorme behoefte aan huurwoningen. Dit type woning past ook nog eens erg mooi bij deze locatie en bij de duurzame gemeente die we willen zijn.”

Duurzaamheid


Wonen Limburg koopt de grond van de gemeente Weert. Zij realiseert de woningen en verzorgt de verhuur. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Deze volledig van hout gemaakte woningen zijn een primeur in de sociale woningbouw. De woningen worden allemaal op een zeer duurzame manier gefabriceerd. De woningen zijn helemaal te prefabriceren en te demonteren. Ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde, goede akoestische eigenschappen en de brandwerendheid is hoog. De woningen zijn CO²-neutraal en tot slot volledig recyclebaar.” Voor dit bijzondere project hebben de gemeente en Wonen Limburg subsidie aangevraagd bij de provincie Limburg via het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt.

Vergroening omgeving


De gemeente gaat een gedeelte van de verharding op de Sportstraat (oude parkeerplaats Sporthal Leuken) in de directe omgeving van het plangebied verwijderen en, in samenspraak met omwonenden, vergroenen.

Verhuur


De start van de bouw van de woningen staat gepland na de zomer van 2019. Naar verwachting kunnen de woningen dan in het eerste kwartaal van 2020 worden opgeleverd. De huurprijs van de woningen wordt maximaal € 720,48.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio