14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Kermis Weert nog niet zeker

Weert – De kermis in Weert is nog heel onzeker omdat de coronamaatregelen voor september nog niet bekend zijn, terwijl de kermis in Weert elk jaar rond eind september van start gaat. En na een jaar afwezigheid is daarom gestart met de voorbereidingen voor een kleine opzet.

Andere opzet in Weert

Wethouder Paul Sterk: ‘De coronamaatregelen voor de maand september zijn nog niet bekend. Toch moeten we nu aan de slag als we in september een kermis willen organiseren. Daarom is er besloten om de voorbereidingen te treffen voor de organisatie van een kermis op het Bassin, Kasteelplein en het grasveld bij de stadsbrug. Deze kermis is kleiner van opzet, maar daardoor beter te organiseren binnen de huidige coronamaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel. Kan dus zo maar als consequentie hebben dat de terreinen omheind worden met hekwerk en voorzien worden van in- en uitgangen, zodat er een maximaal aantal bezoekers per terrein kan worden gehandhaafd.’

Kermis Stramproy

De kermis in Stramproy die in principe wordt gehouden van 11 tot en met 14 september is ook nog onzeker. Als deze kermis al door kan gaan, wordt deze gehouden op de reguliere locatie en wordt de kermis omheind met hekwerk zodat de bezoekersaantallen gereguleerd kunnen worden. Over het wel of niet doorgaan van deze kermis neemt het college van burgemeester en wethouders na de zomer een besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio