30.9 C
De Bilt
zondag, 14 augustus 2022

Koninklijke onderscheiding voor Hay Coenders (79) uit Broekhuizen

Broekhuizen – De heer Coenders was 24 jaar een zeer betrouwbaar bestuurslid van Fanfare St. Nicolaas Broekhuizen (1979 tot 2004). Als bestuurslid was hij contactpersoon voor drumband/slagwerkgroep en verantwoordelijk voor instrumentenbeheer. Ook heeft hij drie grote concerten/projecten mee georganiseerd.

Hay Coenders

Daarnaast maakt Hay vanaf de start van de plannen in 2001 deel uit van de groep vrijwilligers die zich inzet voor Stichting Fiets- en voetveer Blitterswijck-Wellerlooi. Hij was technisch adviseur bij de oprichting van het fiets- en voetveer. Vanaf het te water gaan van de veerboot in 2002 tot heden is hij voorzitter van de technische commissie en als zodanig verantwoordelijk voor het algehele en technische onderhoud van het veer. Bovendien is hij actief schipper en draagt hij zorg voor de opleiding van nieuwe schippers.

Koninklijke onderscheiding

De heer Hay Coenders wordt voor bovengenoemde verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding wordt uitgereikt door de heer ir. ing. R.J.J. (Rudy) Tegels, loco-burgemeester van Horst aan de Maas tijdens het afscheid van de heer Coenders als vrijwillig schipper van het fiets- en voetveer op woensdag 4 augustus 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio