25.5 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Vervangen natuursteen en vergroening Beekstraat

Weert – Op maandag 2 oktober wordt, in opdracht van de gemeente Weert, gestart met het vervangen van de natuursteen bestrating in de Beekstraat. Dit is nodig vanwege het vele verkeer dat door de straat rijdt. Ook zal er extra groen geplaatst gaan worden in de vorm van een extra boom, plantvakken en op verschillende plekken gevelbegroeiing.

De huidige natuursteenverharding en afvoergoot worden verwijderd en afgevoerd. Hierna worden nieuwe afvoergoten aangebracht en vervolgens worden er nieuwe natuursteentegels gelegd in een onderlaag van beton.

Fasering en container.

Het vervangen van de natuursteen vloer wordt in 4 fasen gedaan. Tijdens fase 3zal de ondergrondse container worden verplaatst naar de hoek van de Hogesteenweg en de Hoge Kei.

Overige werkzaamheden.

Als het werk aan de natuursteenverharding af is worden de plantvakken met beplanting(onder andere gevelbegroeiing) aangelegd. Er komen ook extra vuilnisbakken en fietsenrekken. De straat krijgt ook een E- bike oplaadpaal. Als laatste zal er waar nodig herstelwerk worden gedaan aan de rode loopstrook.

Bereikbaarheid.

Tijdens de werkzaamheden wordt het deel van de straat waar gewerkt wordt afgezet met lage dranghekken. De loopstroken/trottoirs blijven begaanbaar, zodat de winkelpanden toegankelijk zijn.

Afhankelijk van de fasering is er een beperkte doorrij mogelijkheid in de Beekstraat. De Beekstraat is, vanaf de Markt en vanaf Verlengde Beekstraat / Hoogpoort doodlopend voor gemotoriseerd verkeer. Voor de bevoorrading van de winkels gelden de reguliere tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio