4.3 C
De Bilt

Besluit nieuwe sportzaal Obdam op 28 februari door raad Koggenland genomen

Op 28 februari 2022 behandelt de gemeenteraad een collegevoorstel over het bouwen van een nieuwe sportzaal in Obdam. Het college vraagt de gemeenteraad om een investeringskrediet voor de bouw van een nieuwe sportzaal beschikbaar te stellen, omdat de huidige gymzaal aan de Van Wassenaerstraat aan vervanging toe is. Die gymzaal is verouderd en sluit niet meer aan op de wens van gebruikers en wettelijke eisen. Er wordt ook aanvullend budget gevraagd voor het mogelijk maken van initiatieven op het gebied van buiten sporten, een voorziening voor de oudere jeugd en een natuurspeeltuin.

Goed moment

In overleg met scholen De Kelderswerf en De Caegh en gebruikers zoals gymvereniging Victor is gebleken dat dit een goed moment is om een nieuwe sportzaal te bouwen. Het voornemen is een nieuwe sportzaal te bouwen die een dubbele capaciteit heeft en voldoet aan moderne wensen van gebruikers. Zoals het kunnen splitsen van de zaal en het gebruiken van moderne technieken voor bewegen. De nieuwe sportzaal zal ook zo duurzaam mogelijk zijn, door bijvoorbeeld duurzame materialen en technieken te gebruiken.

Locatie optimaal benutten voor wensen inwoners Obdam

Naast de wens om een nieuwe sportzaal te bouwen, is er ook het voornemen om de gewenste locatie van die nieuwe sportzaal aanvullend in te richten. Zo zal de voorgenomen locatie, langs de Braken waar de afgelopen jaren de kinderkermis heeft gestaan, ruimte bieden voor een natuurspeeltuin (initiatief van Doe-team Natuurspeeltuin Obdam). Maar ook voor een multi sportveld buiten en ruimte voor de jongerenwerkers om met de jeugd activiteiten te organiseren en onder begeleiding samen te komen. Dit alles met oog voor de wensen van direct aanwonenden, landschappelijke inpassing en het aanpassen van de verkeerroutes om de bereikbaarheid voor jong en oud makkelijk en veilig te maken. 

Vervolgproces samen met inwoners en gebruikers

Wethouders Win Bijman (onderwijs) en Rosalien van Dolder (sport) werken nauw samen op dit project. Wethouder Bijman geeft aan: ‘Met deze aanpak kunnen we zo goed mogelijk invulling geven aan de wensen van alle gebruikers van de sportzaal.’ Wethouder Van Dolder vult aan: ‘Het is ook een goede manier om de input van alle betrokkenen en omwonenden in een zo vroeg mogelijk stadium meenemen, dat vinden we heel belangrijk.’

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, dan gaat de gemeente met scholen en gebruikers in gesprek en laat een gebouwontwerp maken. Daarna wordt een inrichtingsplan van groen, sporten en spelen op de locatie en rondom het gebouw opgesteld. Direct omwonenden, inwoners van Obdam, gebruikers en andere belangstellenden worden steeds actief uitgenodigd om over deze plannen mee te denken en om hun opmerkingen te delen. Wanneer alle procedures spoedig verlopen, zal de nieuwe sportzaal eind 2023 gereed zijn voor gebruik.

Herontwikkeling locatie huidige sportzaal

Het is op dit moment nog niet bekend wat er met de locatie van de huidige gymzaal gaat gebeuren als de gemeenteraad positief een positief besluit neemt. De gemeente deelt hier via een persbericht meer informatie over zodra dit duidelijk is.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio