17.5 C
De Bilt

Opruimacties in verband met Landelijke Opschoondag

Obdam – Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. De gemeente Koggenland wil diverse opruimacties organiseren waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om het zwerfafval op te ruimen.

Wethouder Win Bijman start namens het college zaterdag om 10:15 uur met een aantal inwoners bij Nieuwburg 5 in Obdam.

Iedereen kan meedoen met de opruimacties

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is dat deelnemers hun buren, collega’s of verenigingsleden enthousiast maken om gezamenlijk het zwerfafval in de buurt op te ruimen en er samen een schonere leefomgeving van te maken. Zij kunnen vervolgens hun actie aanmelden via www.koggenland.nl/opschoonactie.

We doen het samen

Tijdens de Landelijk Opschoondag zijn diverse medewerkers namens gemeente Koggenland aanwezig om te helpen. Zo zijn onder andere milieu-wethouder Koos Knijn en wethouders Caroline van de Pol en Win Bijman van de partij.

Gemeente helpt met benodigde materialen

Na de aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat er nodig is om van de opruimactie een succes te maken. Als deelnemers zich vóór donderdag 22 maart aanmelden, dan stelt de gemeente grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio