10.8 C
De Bilt

Sprookjesachtige zondag in het Westfries Museum

Hoorn – Het Westfries Museum in Hoorn belooft een sprookjesachtige middag. Op zondag 8 maart is het namelijk niet alleen de eerste dag van de wonderbaarlijke expositie ‘Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst’. Ook Ensemble Excelsior geeft twee concerten in de schutterijzaal, om 14.00 en 15.00 uur. Uiteraard vrij toegankelijk voor de museumbezoekers.

Ensemble Excelsior is een dubbel blaaskwintet en dat geeft een speciaal effect: van alle instrumenten zijn er twee, dus twee klarinetten, hobo’s, fagotten, hoorns en fluiten. Voor dit concert is het Ensemble versterkt met een contrafagot. In de Pan suite van Brauer zit namelijk een solo speciaal voor de contrafagot.

Wegdromen bij Mozart

Sluit je ogen en droom weg bij de haard, laat je verbeelding de vrije loop bij Träume am Kamin van Reger. En daarna bij Mozart, Der Schauspieldirektor. Kortom: een leuk afwisselend programma dat het Ensemble uitvoert onder de inspirerende leiding van Herman Draaisma. Herman Draaisma is vaste dirigent van dit ensemble. bovendien is hij als klarinettist in vaste dienst van het Nederlands Philharmonisch orkest en het Nederlands Kamerorkest. Herman introduceert de stukken om nog meer aanknopingspunten in de muziek terug te kunnen horen. Zet dus maar alvast in de agenda!

Een sprookjesachtige wereld

De bezoeker kan daarnaast genieten van de tentoonstelling over knipkunst. In ‘Janssens en Koerten | Geknipt voor de kunst’ laat beeldend kunstenaar Eline Janssens zich inspireren door de zeventiende-eeuwse knipkunstenaar en alleskunner Joanna Koerten. Eline Janssens tovert rondom haar een nieuwe wereld met papieren kunst, van een geknipt poppenhuis waarin het leven Joanna Koerten wordt verbeeld, tot reusachtige mobiles. Ook zijn er verrassende rariteitenkabinetten waarin het Westfries Museum knipkunst uit diverse eeuwen presenteert (het museum kent de grootste museale collectie knipkunst van Nederland!). De expositie wordt aangevuld met objecten van geknipt glas van Bernard Heesen en werken van gelaserd papier van Ferry Staverman. Ook kan je als bezoeker zelf spontaan meeknippen of je opgeven voor speciale workshops.

Binnenkort staan alle workshops en evenementen op: www.wfm.nl/janssens-koerten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio