10.8 C
De Bilt

Vier clubs genomineerd voor sponsorgeld Wecycle

Oude apparaten of lampen weg te gooien? Inleveren bij het afvalbrengstation kan erg lonend zijn. Zowel voor degene die dit wegbrengt als voor plaatselijke organisaties. In de gemeenten Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest maken 4 goede doelen kans op 1000 euro sponsorgeld van Wecycle.

Meerdere deelnemers

In Bergen dingt het kindertoneelclub Enzo mee naar de prijs, in Heiloo Scouting Victorie, in Castricum Theater Bonhoeffer en in Uitgeest het hertenkamp. Zij dienden een plan in bij de gemeenten voor de besteding van de prijs, mochten ze die winnen.

Inwoners bepalen winnaar

Het is aan de inwoners om deze organisaties aan hun prijs te helpen en zelf ook kans te maken op een prijs. Ze kunnen veel punten scoren door afgedankte elektrische apparaten en lampen in te leveren bij het afvalbrengstation. De actie loopt tot eind augustus.

Wecycle organiseert landelijk de inzameling en recycling van huishoudelijke elektrische apparaten en lampen. Wecycle laat deze apparaten optimaal recyclen. Zo worden waardevolle grondstoffen goed gebruikt en komen niet in het milieu terecht.

Hoe werkt de actie

Ga naar het afvalbrengstation. Lever de oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in. Ga ter plekke op de smartphone naar wecycle.nl/inleveren. Ga naar (ik wil inchecken) en support zo het plaatselijke goede doel. Onder alle geldige aanmeldingen worden 50 nieuwe apparaten verloot. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, winnen de sponsorcheque van 1.000 euro van Wecycle.

Als ze winnen

De Kindertoneelclub wil het geld gebruiken om zenders aan te schaffen zodat jongere kinderen beter te verstaan zijn. Scouting Victorie kan het geld goed gebruiken om voor twee lelievletten grootzeilen te kopen. Theatergroep Bonhoeffer wil professionele ledlampen aanschaffen en het hertenkamp wil de wei aanpakken zodat de dieren niet meer in de modder hoeven te staan.

Meer informatie

Wecycle.nl/inleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio