16.6 C
De Bilt

Brievenbus voor ‘Hemelpost’ onthuld op begraafplaats Aalsmeer

Op dinsdag 16 april onthulde wethouder Sven Spaargaren van gemeente Aalsmeer samen met de initiatiefneemster Marion Weij een bijzondere brievenbus op de begraafplaats Aalsmeer. De bus is bedoeld voor Hemelpost. Als openingshandeling postte de wethouder zelf ook een brief.

Nabestaanden kunnen via deze speciale brievenbus een brief, tekening of gedicht symbolisch naar de hemel sturen. Marion Weij bracht het idee van Hemelpost onder de aandacht bij de gemeente.

Groeipapier

Wethouder Sven Spaargaren: “De brieven of tekeningen worden gemaakt op papier waar zaadjes inzitten. Zogenaamd ‘Groeipapier’. Regelmatig wordt de bus geleegd en het groeipapier met de tekst of tekening geplant in de pluktuin van de begraafplaats Aalsmeer. Zo komen dierbare herinneringen letterlijk tot bloei. Deze bloemen kunnen weer geplukt worden om bij een graf of gedenkplaats te leggen.”

Het groeipapier is kosteloos verkrijgbaar op de begraafplaats Aalsmeer.

Brievenbus voor Hemelpost

In Nederland staat al op verschillende plekken een brievenbus voor Hemelpost. Een bericht aan een dierbare kan helpen bij rouwverwerking. Voor kinderen kan een tekening in de bus doen bijvoorbeeld aanleiding zijn om te praten over het verlies.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio