13.5 C
De Bilt

Voorontwerp bestemmingsplan Streekhof fase 4 en 6

Stede Broec – Het voorontwerp bestemmingplan Streekhof fase 4 en 6 ligt ter inzage. Op 19 juni is er een inloopavond in het gemeentehuis van Stede Broec. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden tekeningen zien en vragen stellen over het project.

Uitbreiding winkelcentrum

Met het voorliggende bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van de fasen 4 en 6 in het centrum van Stede Broec mogelijk gemaakt. Fase 4 betreft de uitbreiding van de westzijde van het winkelcentrum (waaronder een Aldi supermarkt) en de realisatie van 20 appartementen. Fase 6 betreft de aanleg van een groot nieuw parkeerterrein met een extra verkeersontsluiting. De beoogde ontwikkeling past niet binnen de regeling van het geldende bestemmingsplan. Een herziening van het bestemmingsplan is noodzakelijk.

Nieuwe fietsenwinkel Smit2wielers

Daarnaast wordt in het plan de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een fietsenwinkel met 12 appartementen aan de Zesstedenweg opgenomen. Verder zijn aan de Schaperstraat en de Zesstedenweg enkele woonpercelen aanwezig, die in het plangebied zijn opgenomen. Enkele woonpercelen vallen onder het openbaar gebied (Zesstedenweg 17, Schaperstraat 6, 10 en 12). Aan de Zesstedenweg 13 wordt een nieuwe woning voorzien. De woningen Schaperstraat 2 en 15a en Zesstedenweg 15 blijven behouden. Ook deze ontwikkelingen zijn in het plan opgenomen.

Wethouder Bart Nootebos: “Na het Streekplein zetten we nu de volgende stappen richting afronding van het centrumplan. Een lang proces dat we in goede samenwerking met de zittende winkeliers hebben doorlopen.”

Inzage in het plan

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 7 juni zes weken ter inzage bij de gemeente Stede Broec. Het plan is tevens gepubliceerd op www.officielepublicaties.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder het plan-identificatienummer: NL.IMRO.0532. BPstreekhof4en6-VO01.

Op dinsdag 19 juni van 19.00 tot 21.00 uur is er een inloopavond waar men tekeningen kan inzien en vragen kan stellen over het project. Iedereen is van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis, De Middend 2 te Bovenkarspel.

Vervolgprocedure

Na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure kan de projectontwikkelaar (Deen/Aldi) een omgevingsvergunning aanvragen. Naar verwachting zal deze in het eerste kwartaal van 2019 worden aangevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio