7 C
De Bilt
maandag, 27 maart 2023

Opening watertappunt op basisscholen als startschot Week voor de Gezonde Jeugd

Medemblik – Wethouder Joset Fit heeft op maandag 7 juni een watertappunt geopend op de St. Nicolaasschool in Nibbixwoud als startschot voor de Week voor de Gezonde Jeugd. De gemeente hecht als JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) veel waarde aan een gezonde leefstijl voor jongeren en gedurende de week is er een programma voor ouders, maar ook kinderdagverblijven en scholen. Dit programma bestaat uit verschillende gratis webinars en workshops waarbij extra aandacht wordt besteed aan leefstijlthema’s.

Gezonde omgeving voor kinderen

“Samen maken we gezond gewoon, zodat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving: thuis, op school, in de buurt, tijdens het sporten, in hun vrije tijd of op het werk.” Dat is het doel van JOGG-gemeente Medemblik en tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd wordt extra aandacht besteed aan leefstijlthema’s. “We hebben een heel programma in elkaar gezet”, vertelt JOGG-regisseur Marja Pronk van Team JOGG Medemblik. “Voor ouders, maar ook voor kinderdagverblijven en scholen. Want gezondheid speelt natuurlijk niet alleen binnen de muren van het eigen gezin. Als alle partijen rondom het kind meedenken en meedoen, zorgen we dat gezond heel gewoon wordt. Iets wat overal speelt.”

Opening watertappunten op basisscholen

Als startschot van de Week voor de Gezonde Jeugd opende wethouder Joset Fit op maandag 7 juni een watertappunt op de St. Nicolaasschool in Nibbixwoud. Ook wordt op woensdag 9 juni op basisschool de Speelwagen in Wognum een watertappunt geopend. De watertappunten worden mogelijk gemaakt door de scholen, een landelijk watertappuntsubsidie en een bijdrage van Univé. Wethouder Fit: “Water drinken is de basis van een gezonde leefstijl. Dat scholen hun steentje bijdragen door het drinken van water te normaliseren door een watertappunt te plaatsen moedig ik daarom van harte aan en is een mooi startschot voor de Week voor de Gezonde Jeugd.

Erik Scherder te gast

Om zoveel mogelijk ouders, medewerkers van kinderdagverblijven en scholen te informeren en kennis mee te delen worden op verschillende thema’s webinars en workshops verzorgd. Op 3 juni, voorafgaand aan de Week voor de Gezonde Jeugd, ging de GGD dieper in op ‘de puber online’ en wat je daar als ouder of verzorger over moet weten. Een dag later was neuropsycholoog Erik Scherder te gast tijdens het webinar ‘Gezonde leefstijl, bewegend leren en preventie’. Professor dr. Erik Scherder sprak over de invloed van een gezonde leefstijl op de ontwikkeling van het kinderbrein.

Uitgebreid programma

Het volledige programma is nog veel uitgebreider met onder andere een inspiratiesessie over de gezonde sportomgeving (in samenwerking met NOC*NSF), een slaapwebinar en inspirerende recepten via ‘online koken met kinderen’. Ook kunnen de kinderen in de nabijheid van de school op zoek naar een ‘Happy Stone’ waarmee zij een vrijkaartje winnen voor Fun Festijn of de Zeehoek. Het hele programma is te vinden op de site van JOGG Medemblik: www.jogg-medemblik.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio