4.3 C
De Bilt

Witte Anjerperk in Schagen als eerbetoon aan veteranen

Donderdag 27 januari onthulde wethouder Hans Heddes een informatiebordje bij het witte anjerperkje aan de Laan in Schagen. De veteranen waren aanwezig op deze speciale dag. De onthulling komt voort uit de oproep van het Nationaal Comité Veteranendag aan gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen. Veel gemeenten gaven gehoor aan deze oproep. Zo ook de gemeente Schagen. Dit op voorstel van het CDA.

Erkenning en waardering

“De veteranen hebben veel voor ons betekend. Met dit perkje willen wij hen onze erkenning en waardering laten zien”, zegt wethouder Hans Heddes. De witte anjers bloeien in de dagen en weken voor de Nederlandse Veteranendag op 25 juni. En staan symbool voor de waardering voor veteranen.

Ontwerp witte anjerperkje

Ruud Vermeer van Meneer Vermeer Tuinen uit Warmenhuizen ontwierp het witte anjerperkje. Hij maakte niet alleen dit ontwerp, maar was ook de winnaar van de mooiste rotonde van Nederland 2021. Ruud Vermeer ontwierp het perkje zo dat in het voorjaar al iets te zien is. Dan komen er sneeuwklokjes op, in de vorm van een vredesduif. De witte anjers worden later geplant. Door het kweken van de witte anjers in een kas, zullen deze tijdens de Nationale Veteranendag op 25 juni optimaal bloeien.

Het hele jaar een mooi perkje

Rondom de prachtige bloemen komt groene beplanting. Zoals de Osmanthus, niet te verwarren met de buxus. Maar ook verschillende fraaie vaste planten en biologische bloembollenmengsels. Zo blijft het perkje het hele jaar aantrekkelijk, ook voor wilde bijen en vlinders. Tijdens de onthulling was dit nog niet te zien, omdat de planten tijd nodig hebben om te groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio