11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

5 mensen gewond door omgewaaide steiger tijdens Beugense Knakworstrennen

Beugen – Door een omgewaaide steiger tijdens de Knakworstrennen in het Brabantse Beugen raakten begin deze middag meerdere bezoekers gewond. Minstens 4 ambulances waren ter plaatse. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig te zijn.

Gewonden niet op steiger zelf

Bij het carnavalsevenement Knakworstrennen, vervoeren uitgedoste deelnemers hun kameraden op de rug (paardje rijden) over een parcours heen. Hiervoor waren ook twee steigers opgezet met een loopplank ertussen. Hier moest overheen gelopen worden. Vermoedelijk door een windvlaag onder die loopplank werd één van de steigers omver getrokken. Onderzoek moet dat nog vaststellen.

Ook kinderen bij ongeval betrokken

Bijzonder genoeg raakten de 2 mensen die op dat moment op de steiger stonden, niet gewond. Vooral mensen in de buurt van de steiger bevonden zich onder de 5 gewonden, doordat de steiger bovenop hen viel. Hieronder ook een paar kinderen. Over de ernst van de verwondingen viel nog weinig te zeggen, maar in ieder geval twee van de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Alle slachtoffers waren wel aanspreekbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio