5.2 C
De Bilt

16e editie Voetbalschool bijna van start!

Sint Philipsland De zestiende editie van de voetbalschool NOAD’67 gaat bijna van start, (gelukkig na 2 jaar weer, want vorig jaar kon het niet doorgaan.) De 100 voetbalschooldeelnemers zullen van 25 t/m 27 oktober 2021 getraind worden door vele gastrainers. Woensdag 27 oktober zal weer in het teken staan van de Dag van het onbeperkt sporten samen met mensen met een beperking.

Opening 16e editie Voetbalschool

Maandag 25 oktober start de 16e editie van Voetbalschool met om 09.00 uur de openingshandeling door de burgemeester van de Gemeente Tholen mevr. Marleen Sijbers. Na deze openingshandeling zullen de deelnemers drie dagen getraind worden door bekende gasttrainers. De Stichting Voetbalschool is blij dat er ook veel vrijwilligers hun hulp hebben aangeboden, want zonder vrijwilligers geen Voetbalschool.

Bekende gasttrainers

Dit jaar komen er ook weer een ex-internationals.  John de Wolf is maandagmiddag 25 oktober de eerste die gasttrainingen aan de 100 kinderen verzorgt op het sportpark van NOAD ’67. De 58 jarige ex profvoetballer heeft gespeeld bij Sparta Rotterdam, FC Groningen, Feyenoord, Wolverhampton Wanderers, VVV, Hapoel Ashkelon en als laatste club Helmond Sport. Hij heeft 6 interlands gespeeld. John heeft ook meerdere amateurclubs getraind en is momenteel assistent-trainer bij Feyenoord.

Oud-speler van SC Heerenveen Wiljan Vloet komt dinsdagochtend naar Sint Philipsland. Wiljan is geen onbekende in het trainersvak. Na een aantal clubs in het amateurvoetbal getraind te hebben, maakte hij in 2002 de overstap naar het betaalde voetbal om bij Fc den Bosch trainer te worden. Hier bleef hij 5 seizoenen trainer. Vervolgens maakte Wiljan de overstap naar Roda JC. Wiljan is ook nog trainer geweest bij Sparta, Ado den Haag en NEC. Op dit moment is Wiljan aan FC den Bosch verbonden als manager voetbalzaken.

Op woensdag komt Ben Wijnstekers de deelnemers trainen. Deze oud-speler van Feyenoord, waarvoor hij meer dan 400 wedstrijden gespeeld heeft, mocht ook 36 keer het shirt van Oranje dragen. Hij was daar 19 keer aanvoerder. Hij doet de trainingen samen met oud Feyenoord spits Mike Obiku. Mike heeft naast Feyenoord in Nederland ook voor Az gespeeld en is 4 voudig Nigeriaans international.

Het welverdiende deelnamecertificaat wordt op woensdagmiddag rond 16.00 uur uitgereikt door de wethouder sport Frank Hommel.

Oud trainers NOAD’67

Op alle dagen zijn ook oud-hoofdtrainers van NOAD’67 actief om de kinderen te trainen. Ook de huidige hoofdtrainer René Scholts is op maandag aanwezig.

Dag van het onbeperkt sporten, 27 oktober

Traditiegetrouw wordt de laatste dag van voetbalschool NOAD’67 omgedoopt tot de dag van het onbeperkt sporten. Woensdag heeft het karakter “sporten met een beperking” gekregen voor alle leeftijden. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een beperking (zowel verstandelijk als lichamelijk) worden uitgenodigd om samen te komen sporten. Sporten die er naast voetbal wordt gedaan zijn bijvoorbeeld blindenparcours, g-voetbal en g-tennis. Ook wordt er een levensverhaal verteld door Marleen van der Moere met haar Leven met Lyme.

Goede Doel

De zestiende editie van de voetbalschool staat in het teken van het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom, te Roosendaal en het Familiehuis Daniel den Hoed. De lokale stichting Vrienden van Siem heeft dit jaar gekozen om geld in te zamelen voor deze doelen. De goede samenwerking met deze stichting heeft in eerdere jaren goed uitgepakt, vandaar dat deze samenwerking weer is opgezocht. 

Stichting Vrienden van Siem zet zich in voor mensen met de ziekte kanker door geld in te zamelen voor ziekenhuizen/centra en zo op tastbare wijze bij te dragen aan een stukje welzijn.

We gaan helpen door o.a. de alom bekende statiegeldflessenactie op woensdag 27 oktober, maar ook door de deelnemers oliebollen te laten afnemen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel! Op woensdagmiddag, tijdens de afsluitende ceremonie, zal de cheque met daarop het ingezamelde bedrag worden overhandigd aan een vertegenwoordiging van de Vrienden van Siem, Bravis Ziekenhuis en Familiehuis Daniel den Hoed.

De oliebollenkraam zal dinsdag ’s middags open zijn om ook aan het publiek te verkopen.

Volg de voetbalschool via de website www.stichtingvoetbalschool.nl of via facebook: stichting voetbalschool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio