12.3 C
De Bilt

Anatolische herdershonden uit Capelle Schollevaar in beslag genomen

Gisterenavond heeft de gemeente Capelle aan den IJssel op verzoek van locoburgemeester Harriët Westerdijk twee Anatolische herdershonden in beslag genomen. Beide honden zorgden voor grote onrust en een gevoel van onveiligheid in de Capelse wijk Schollevaar.

Stortvloed klachten over Anatolische herders en hun eigenaar

De politie, de gemeente en Handhaving kregen de laatste weken een stortvloed aan klachten, vragen en meldingen over de honden en de intimiderende aanwezigheid van de honden en hun eigenaar in de wijk. In juni beet een andere Anatolische herdershond een hond van een buurtbewoner dood. Ook deze Anatolische herder, van dezelfde eigenaar, werd in beslag genomen.

In beslag nemen

Locoburgemeester Harriët Westerdijk nam vanmiddag het besluit om de twee honden in beslag te nemen en uit huis in Schollevaar te halen. Beide honden worden tijdelijk elders ondergebracht en ter observatie aangeboden aan professionals. Harriët Westerdijk: “In Schollevaar was al langere tijd sprake van een groot gevoel van onveiligheid bij buurtbewoners. Kinderen en buurtbewoners werden gewoon bang als ze de honden in de wijk zagen. De honden werden regelmatig zonder toezicht achtergelaten in de buurt en het winkelcentrum.

Mensen vonden dit logischerwijs beangstigend. Om incidenten en mogelijke verstoring van de openbare orde in Schollevaar te voorkomen en de veiligheid van buurtbewoners te waarborgen hebben we nu maatregelen genomen en de honden in beslag genomen.”

Op een later moment wordt naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek naar het gedrag van de honden bekeken wat er precies met beide Anatolische herders gebeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio