11.8 C
De Bilt

Boosterpriklocatie Capelle opent maandag 3 januari

Capelle aan den IJssel – Voor de boosterprikcampagne, opent vanaf maandag 3 januari 2021 om 8 uur ’s ochtends, Sporthal Schenkel haar deuren. De sporthal in Capelle aan den IJssel is de 7e grote vaccinatielocatie in de regio Rotterdam-Rijnmond. Hiermee levert de GGD met haar partners voldoende capaciteit om de boostercampagne in de regio uit te voeren en ‘tempo’ te maken.

Vragen en antwoorden boosterprik

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Capelle zorgt de komende weken (t/m 23 januari) voor bemensing van de locatie. Sporthal Schenkel is 7 dagen per week geopend van 8.00 uur  tot 17.00 uur. De vaccinatielocatie aan de Capelseweg 39 is goed bereikbaar met het OV en er is voldoende parkeergelegenheid. Vragen en antwoorden over de boosterprik zijn hier te vinden op de website van de GGD.

Bereikbaar met het openbaar vervoer en voldoende (gratis) parkeergelegenheid

Vanuit Capelle Centrum is sporthal Schenkel goed bereikbaar met stadsbus 31 richting station Alexander. Uitstappen bij halte Capelseweg (1 minuut lopen). Vanuit Alexander kan het beste stadsbus 31 richting Oostgaarde worden genomen. Uitstappen bij halte Capelseweg (1 minuut lopen). Bij de vaccinatielocatie is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

10 priklijnen

Burgemeester Peter Oskam is blij met de heropening van de Capelse priklocatie: “Al eerder bleek Sporthal Schenkel goed en efficiënt te werken. Met 10 priklijnen kunnen hier in korte tijd veel mensen terecht voor de zo belangrijke boostervaccinatie. De sporthal is toegankelijk, ook voor mensen die minder goed ter been zijn én ruim opgezet zodat iedereen coronaproof kan werken en gevaccineerd worden. Een groot compliment voor iedereen die hieraan zijn of haar bijdrage levert. Ook heb ik veel waardering voor de professionele samenwerking tussen de GGD, het Centrum voor Jeugd en Gezin Capelle, de gemeente en alle anderen die hier nu werken.”

Afspraken maken

Via de media worden oproepen gedaan om zoveel mogelijk een afspraak online te maken. Dagelijks worden nieuwe geboortejaren opgeroepen. Landelijk zijn er inmiddels ruim 2 miljoen boosterprikken gezet. In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn er tot 23 december 94.857 boosterprikken gezet en er stonden er op 23 december nog 10.985 gepland. Elke dag worden duizenden nieuwe afspraken ingepland voor onze regio.

Grootste vaccinatie-opgave ooit

Niet eerder was een vaccinatie-opgave in Nederland zo groot. Zorgprofessionals doen er alles aan om onder hoogspanning met veel inzet en motivatie deze klus te klaren. GGD Rotterdam-Rijnmond staat er dan ook niet alleen voor en werkt nauw samen met alle zorgpartners in de regio, zoals huisartsen en ziekenhuizen. Alles wordt uit de kast gehaald om een maximale versnelling mogelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio