Grote brand en evacuatie Oogziekenhuis Rotterdam

Rotterdam – Vanmiddag ontstond er enige paniek toen er door de ventilatieroosters van het Oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest rook het ziekenhuis binnenkwam. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek al snel dat er een brand in de kelder was ontstaan die de rook door het ventilatiesysteem van het ziekenhuis stuwde.

Evacuatie Oogziekenhuis

Vanwege de rook en de locatie, werd direct opgeschaald naar GRIP 1, om zoveel mogelijk handen paraat te hebben. Het ziekenhuis moet namelijk in zijn geheel geëvacueerd worden. Ook de operatiekamers. Hierdoor kwamen honderden patiënten, verplegend personeel en artsen letterlijk op straat te staan.

Oorzaak

De brandweer kon de brand gelukkig snel onder controle brengen. Het bleek vermoedelijk te gaan om een papiercontainer, die door nog onbekende oorzaak in de brand was gevlogen. Naar verwachting zal het nog zeker tot 18.00 uur duren voordat de brandweer klaar is met ventileren en medewerkers en patiënten weer naar binnen kunnen. Hoe groot de schade is, kan nu nog niet worden ingeschat, maar door snel ingrijpen van de hulpdiensten lijkt het beperkt te blijven.

Patiënten

Diverse patiënten van het Oogziekenhuis zijn naar huis gestuurd en zullen een nieuwe afspraak moeten maken. Of operaties nog doorgang hebben vanavond is ook onduidelijk. Na het ventileren voet de brandweer CO2 metingen uit, voordat zijn groen licht kan geven het pand weer te betreden. Afspraken die voor morgen zijn gemaakt lijken vooralsnog gewoon door te kunnen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio