8.6 C
De Bilt

Bijeenkomst Broekpolder en wandelingen in nieuw ontwerp

Het voorlopig ontwerp voor de nieuwe groene inrichting van het te saneren deel van de Broekpolder is klaar. Op papier kunt u er al wandelen, fietsen of te paard doorheen trekken. Het voorlopig ontwerp is een uitwerking van het schetsontwerp. Bewoners en organisaties konden op dat schetsontwerp reageren tijdens bijeenkomsten en diverse wandelingen door het gebied.

Schetsontwerp Broekpolder

Op basis van de ontvangen reacties op het schetsontwerp zijn keuzes gemaakt, die de ontwerpers verwerkt hebben in het voorlopig ontwerp. Een belangrijke wens was om verschillende recreanten beter van elkaar te scheiden zodat wandelaars, fietsers, MTB-ers, ruiters elkaar minder kruisen op hun pad. Ook de wens voor een natuurlijke en stoere inrichting met veel struinpaden is in het ontwerp verwerkt.

13 december: bewonersbijeenkomst

De gemeente, Federatie Broekpolder en Staatsbosbeheer presenteren het voorlopig ontwerp van het te saneren deel van de Broekpolders in een bewonersbijeenkomst op 13 december om 19.30 uur op het Geuzencollege, locatie Holy, Willem de Zwijgerlaan 230. U bent van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst wordt het voorlopig ontwerp toegelicht door de projectleider. Er is ruimte voor het stellen van vragen en het geven van reacties en inbreng op het ontwerp.

14 en 16 december: wandelingen door het gebied

Tijdens twee informatieve wandelingen door het te saneren gebied kunt u in gesprek met de specialisten die betrokken zijn bij de uitvoering van het project. De wandelingen starten in de Broekpolder met een kopje koffie waarna u onder begeleiding meer informatie krijgt over de achtergrond van de sanering en de nieuwe groene inrichting. Na de wandeling is er gelegenheid om uw reactie te geven op het voorlopig ontwerp. De wandelingen zijn op donderdag 14 december van 14.00 – 16.00 uur en zaterdag 16 december van 10.00 – 12.00 uur. U kunt zich aanmelden via www.vlaardingen.nl/broekpolder.

Online kijken en reageren

Kunt u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst of een van de wandelingen? U vindt het ontwerp en alle informatie ook op de website van de gemeente. Daar kunt u bovendien tot 20 december reageren via een online formulier op www.vlaardingen.nl/broekpolder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio