6.4 C
De Bilt

Gemeente Capelle stapt over op elektrisch

De gemeente Capelle aan den IJssel stapt over op elektrische auto’s. Wethouder Sjoerd Geissler (Duurzaamheid) heeft de eerste elektrische auto in ontvangst genomen. Het gaat om de eerste vijf voertuigen die zijn vervangen. Voor de medewerkers van handhaving zijn 4 elektrische auto’s in bestelling. Voor eind 2025 worden nog eens 12 voertuigen vervangen. Daarmee wordt voldaan het programma Duurzaamheid waarin is opgenomen dat het wagenpark van de gemeente Capelle over 3 jaar groen moet zijn.

Capelle wil duurzaam voorbeeld geven

Met de aanschaf van de elektrische auto wil de gemeente een belangrijk voorbeeld geven. Wethouder Geissler: “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van het college. Met de vervanging van het wagenpark door elektrische auto’s dragen we bij aan een beter milieu. Ik als wethouder vind het belangrijk om als gemeente ook zelf het goede voorbeeld te geven. Met een steeds schoner wagenpark. Door alle geschikte gemeentelijke daken vol te leggen met zonnepanelen. De lampen in lantaarnpalen en verkeerslichten te vervangen door led. Door zo veel mogelijk duurzaam in te kopen, dragen we als gemeente bij aan een groener en duurzamer Capelle.”

De gemeente stimuleert ook het elektrisch vervoer voor de inwoners door het aantal bestaande oplaadpunten voor elektrische auto’s tot 2025 met 410 punten uit te breiden. Half december wordt dit plan aan de gemeenteraad voorgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio