7.2 C
De Bilt

Capellenaren hebben invloed op eigen leefomgeving

De afgelopen weken ging de gemeente op 11 verschillende plekken in gesprek met Capellenaren over hun wensen voor de directe leefomgeving, onder de naam ‘Wijktour buitenruimte’.  De laatste twee mogelijkheden om mee te praten zijn aanstaande zaterdag in Schenkel en Middelwatering. Daarna gaat de gemeente aan de slag om de input concreet te maken in het uitvoeringsplan.

Capellenaren kunnen meedenken over hun wijk

Iedere Capellenaar was de afgelopen weken welkom in zijn of haar wijk om mee te praten over de directe leefomgeving. Wethouder buitenruimte Marc Wilson ging zelf ook even langs om in gesprek te gaan met bewoners: “Er wordt aandacht gevraagd voor een variatie in het groen, meer bloemrijk en kleurrijk groen. En ook netjes geschoffelde plantenperken met bloemen of natuurlijk groen voor de biodiversiteit.

Plek voor sociale en actieve activiteiten worden ook vaak genoemd. Om elkaar te ontmoeten, te tuinieren, te sporten en bewegen of voor evenementen. Allemaal waardevolle inzichten voor de gemeente.” In verschillende wijken is ook gesproken over de eigen verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld hoe mensen omgaan met afval, hoe men zich in het verkeer gedraagt of bijdraagt aan het oplossen van klimaatproblemen.

Menukaart

De uitkomsten van de gesprekken, reacties op social media en de website capellebouwtaandestad.nl en een online kaart waar men wensen en ideeën op kon aangeven vormen samen een ‘menukaart’. Daarop staan de meest voorkomende ideeën en wensen. De menukaart wordt voorgelegd aan alle Capellenaren, het Capelse College en de gemeentelijke organisatie. Zij mogen kiezen wat er wordt opgenomen in het uitvoeringsplan voor de buitenruimte.

Laatste kans

Zaterdag 1 oktober is de Wijktour om 9.00 uur in Schenkel te vinden bij de Wingerd (ingang Jumbo) en vanaf 15.00 uur in het Vuykpark (bij Fuiks) in Middelwatering. Capellenaren die niet in de gelegenheid zijn om langs te komen bij een Wijktour in de eigen wijk kunnen op 13 oktober tijdens de Week van de Duurzaamheid langskomen bij de Wijktour tent op de markt. Online reageren is ook nog mogelijk via capellebouwtaandestad.nl/hartvoorbuitenruimte. Daar is ook de ‘Maptionaire’ te vinden waarmee je een wens direct op de kaart kunt zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio