14.2 C
De Bilt

Capels Kindercollege plant bloembollen bij oorlogsmonument

Capelle aan den IJssel – Het Capelse Kindercollege plantte vandaag 500 tulpenbollen op de Oude begraafplaats Capelle-West. Dit deden zij samen met een aantal Capelse veteranen. Naar verwachting staan de bollen op 4 mei 2023 tijdens de dodenherdenking in bloei.

Kindercollege vond informatie over oorlogsmonument interessant

De meeste kinderen waren voor het eerst op deze plek. Ze vonden het interessant om meer te weten te komen over het oorlogsmonument en goed om even stil te staan bij slachtoffers van oorlogssituaties. Vooral voor Oekraïense kinderburgemeester Taras Galagan kwam het erg dichtbij: “Mijn neefje is pas met zijn moeder vanuit de Oekraïne naar Nederland gevlucht. Dat vind ik echt heel erg voor hen. Dat er oorlog uitbreekt mag niet nog eens gebeuren. Ik hoop ook dat de oorlog in de Oekraïne heel snel zal stoppen.”

Eerder heeft de gemeente al winterviolen geplant bij het oorlogsmonument. Het Kindercollege plantte de tulpenbollen van de officiële herdenkingstulp Freedom Flame in schalen bij de entree van de begraafplaats.

Dodenherdenking

Op de begraafplaats bij het oorlogsmonument is ook jaarlijks de Capelse dodenherdenking op 4 mei. Traditioneel wordt de dodenherdenking in Capelle goed bezocht en staan er zo’n 500 mensen langs de dijk. Er zijn diverse kransleggingen. De eerste krans wordt altijd gelegd door de burgemeester en de kinderburgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio