1.7 C
De Bilt

CU-SGP: Maak van mondkapje geen grondkapje

Vlaardingen – Maandag heeft de CU-SGP-fractie aan het college van B & W vragen gesteld over de vervuiling door mondkapjes voor eenmalig gebruik, de zogenaamde wegwerpmondkapjes. Op veel locaties en zeker in het gebied waar een dringend advies of verplichting voor het dragen van een mondkapje is neemt de vervuiling door deze mondkapjes sterk toe.

CU-SGP: tientallen mondkapjes op straat

Ook op de sociale media komen er steeds meer berichten van inwoners die zich ergeren aan de tientallen mondkapjes die overal rondslingeren. Hoewel het een punt van fatsoen is om je vuil mee naar huis te nemen of netjes in een afvalbak te deponeren gebeurt het toch dat deze mondkapjes makkelijk weggeworpen worden.

Deels fatsoen, deels te weinig afvalbakken

Naar onze mening komt dat deels doordat er niet voldoende (tijdelijke) afvalbakken aanwezig zijn. Wij vragen het college om hier de regie in te nemen en te zorgen voor voldoende tijdelijke en tijdig geleegde afvalbakken te plaatsen en ook vragen wij om bij beheerders van gebouwen en de RET dit ook te doen. “Onlangs las ik een mooie kreet: ‘Maak van uw mondkapje geen grondkapje!’ Dat zou een mooie slogan zijn”, aldus Erik van Pienbroek, fractievoorzitter van CU-SGP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio