Grotere fietsenstalling bij ov-knooppunt Capelsebrug geopend

Capelle aan den IJssel – De fietsenstalling bij het bus- en metrostation Capelsebrug is flink uitgebreid. Er zijn in totaal 430 extra stallingsplaatsen voor (brom)fietsen, scooters en fietsen met afwijkend formaat bijgekomen. Vandaag werd de splinternieuwe fietsenstalling officieel in gebruik genomen.

Capelsebrug druk OV-knooppunt

Het bus- en metrostation bij de Capelsebrug is een druk OV-knooppunt. Steeds meer reizigers – waaronder veel Capellenaren – combineren hun metrorit met een fietsrit. Die toename is te zien in de vraag naar fietsparkeerplekken op deze locatie. Wethouder Struijvenberg is blij met de extra capaciteit: “Met meer dan 400 extra plekken voor (brom-)fietsen, elektrische fietsen en bakfietsen is er de komende jaren voldoende plek. Extra fijn is dat de plekken zijn gerealiseerd voor de aanvang van het nieuwe schooljaar. Dankzij de samenwerking tussen Rotterdam en Capelle staat hier nu een mooie en ruime fietsenstalling!”

Ruime plaatsen in twee lagen Foto © Jan Kok Boomerang Fotografie - Regio Online
Ruime plaatsen in twee lagen – Foto: © Jan Kok – Boomerang Fotografie

Gratis fietsenstalling

De fietsenstalling is gratis en alle dagen geopend van 6.00 tot 01.00 uur. In totaal zijn er na de uitbreiding 660 plekken, waarvan 510 overdekt. Er zijn 80 plaatsen voor buitenmodelfietsen en 60 plaatsen voor scooters en bakfietsen. In de stalling is het mogelijk om elektrische fietsen op te laden. Er zijn toezichthouders van de gemeente Rotterdam aanwezig en er zijn camera’s opgesteld. Met zonnepanelen op het dak van de beheerdersloge wordt bijgedragen aan de stroomvoorziening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio