17 C
De Bilt

Kinderen laten stem horen in Kinderwijkraad Oostgaarde

Basisscholen Pieter Bas en PCB de Horizon zijn druk bezig geweest om nieuwe raadsleden te vinden voor de Vreedzame Kinderwijkraad Oostgaarde 2023. Kinderen uit groep 6 en 7 konden stemmen op leeftijdsgenoten. Die maken daardoor kans op een plek in de Kinderwijkraad. De kinderraadsleden maken samen een Wijkmanifest voor Oostgaarde.

De huidige Kinderwijkraad telt acht leden. Zij vergaderen een paar keer per jaar in het Huis van de Wijk in Oostgaarde om een nieuw Wijkmanifest te maken. Samen kiezen ze drie standpunten die ze verder uitwerken. Uiteindelijk komt er een mooi nieuw Wijkmanifest met de drie belangrijkste standpunten voor de wijk. Aan dit Wijkmanifest koppelen ze zelfbedachte acties. De onthulling van het nieuwe Wijkmanifest is op woensdag 7 juni in de Plint (Purmerhoek 337A).

Kinderen mogen actie bedenken

Gertjan Kroon, Kinderbuurtcoach Oostgaarde: ‘Alleen hun stem laten horen alleen is niet genoeg: het is ook belangrijk dat de kinderen zich inzetten voor de wijk. Daarom gaan de kinderraadsleden van dit jaar samen met mij een mooie actie bedenken en uitvoeren. Om hun manifest kracht bij te zetten.’

Wijkmanifest 2021

Het oude Wijkmanifest, wat in 2021 aan de gemeente Capelle aan den IJssel en de wijk is gepresenteerd, is nog op verschillende plekken in de wijk te zien. Zo weet iedereen wat de kinderen belangrijk vinden. Namelijk een schone buurt, dat iedereen goed met de natuur omgaat en dat niemand elkaar pijn doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio