5.3 C
De Bilt

Nieuw locatieonderzoek voor basisscholen Vlaardingen

Er wordt in de eerste helft van volgend jaar een breed locatieonderzoek uitgevoerd voor basisonderwijs in heel Vlaardingen. Op 6 september heeft het college van burgemeester en wethouders de voorkeur uitgesproken om een school voor basisonderwijs op de locatie Hofsingel 82 – 84 te realiseren. Dit onder voorwaarde van een haalbaarheidsonderzoek, met daarbij een participatietraject met belanghebbenden en een verkeerscirculatieonderzoek. Na raadpleging van de gemeenteraad en belanghebbenden, is besloten om dit huidige traject te stoppen.

Nieuw locatieonderzoek

De gemeenteraad en belanghebbenden hebben afgelopen week tijdens bijeenkomsten aangegeven het locatieonderzoek gedateerd te vinden en de toetsingscriteria niet goed genoeg. Het college neemt deze zorgen serieus en heeft daarom besloten het huidige haalbaarheidsonderzoek stop te zetten naar de locatie Hofsingel 82-84, voor onderwijshuisvesting voor de scholen Johannes Calvijn en Het Christal. Er wordt volgend jaar een nieuw locatieonderzoek voor basisonderwijs gestart voor heel Vlaardingen.

Wethouder Koen Kegel (Onderwijshuisvesting): “Om meer draagvlak te creëren, zijn we als college van mening dat een nieuw locatieonderzoek nodig is. Zo ontstaat een actueel en accuraat beeld van de potentiële locaties in Vlaardingen waar basisscholen kunnen worden gerealiseerd. We drukken nu de reset knop in, waarbij op basis van scherpere toetsingscriteria alle mogelijkheden in heel Vlaardingen worden onderzocht en niet specifiek de locatie Hofsingel.”

Tekort aan klaslokalen

De gemeente is wettelijk verplicht voldoende onderwijshuisvesting te realiseren. Momenteel is er in Vlaardingen, met name in de wijk Ambacht, een tekort aan klaslokalen. Met de grote ambities van Vlaardingen op het gebied van woningbouw, neemt deze druk verder toe. Het college blijft zich sterk maken om Vlaardingse kinderen goed onderwijs te blijven bieden dicht bij huis. De uitkomsten van het nieuwe stadsbrede locatieonderzoek, moeten hier volgend jaar oplossingen voor gaan bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio