15.7 C
De Bilt

Restaurant Polderzicht in Barendrecht krijgt verlicht parkeerterrein en pad

Barendrecht – In goed overleg met de eigenaresse van Restaurant Polderzicht, Saskia Geeve, heeft de gemeente besloten acht extra lantaarnpalen te plaatsen op het parkeerterrein en langs de toegangspaden bij recreatiegebied Zuidpolder. Het restaurant gaat in het gebied wekelijks zwerfafval opruimen.

Het initiatief om het parkeerterrein bij en de toegangspaden onder andere het restaurant te verlichten komt van Geeve. De eigenaar van het restaurant vindt het belangrijk dat gasten in het donker makkelijk het pad kunnen vinden naar de parkeerplaats. Daarom betaalt zij de lantaarnpaal richting het restaurant zelf. Aanleg wordt verwacht in de zomer van 2023.

De gemeente besluit het initiatief te belonen. Wethouder Lennart van der Linden (economie, recreatie, veiligheid): “De Zuidpolder is een fijne plek. En restaurant Polderzicht wordt goed bezocht. Ook in de wintermaanden, als het vroeg donker is. Goede verlichting helpt de ondernemers, maar maakt de situatie hier ook veiliger. Daar werken we graag aan mee.”

Diervriendelijke lantaarnpalen

Vanwege flora en faunaredenen is de gemeente Barendrecht terughoudend met het plaatsen van verlichting in dit gebied. De nieuwe verlichting wordt daarom standaard gedimt. En de lampen krijgen een diervriendelijke kleur. Zo bieden ze voldoende licht voor bezoekers, maar schrikt het bijvoorbeeld vleermuizen niet af.

Opruimen van zwerfafval en onderhoud wegdek

Zwerfafval in dit gebied is zowel de gemeente, inwoners als de eigenaar van het restaurant een doorn in het oog. Daarom zijn afspraken gemaakt om dit regelmatig op te ruimen. “We vinden het allemaal belangrijk dat het buitengebied een fijne en schone plek is. Daarom heb ik aangegeven samen met het personeel dit zwerfafval wekelijks te verzamelen.

Meer zicht voor Polderzicht

Zo kan het makkelijker opgeruimd worden en houden we het terrein schoon,” aldus eigenaresse van Polderzicht, Saskia Geeve. De gemeente gaat verder in gesprek met Staatsbosbeheer om de kwaliteit van het halfverharde parkeerterrein structureel te verbeteren. Door kuilvorming is er bij regenval regelmatig sprake van flinke modderpoelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio