1.5 C
De Bilt

Start aanleg Amandelpark: groen en ontspanning voor jong en oud

Capelle aan den IJssel – Amandelpark! Zo gaat de groenstrook tussen de Duikerlaan en de Fluiterlaan heten als het de komende maanden verandert in een stadspark voor jong en oud. In de volksmond heet het nu al zo. Capellenaren kunnen er spelen, ontspannen en bewegen. Wethouder Eric Faassen (Stadsontwikkeling) gaf het officiële startsein voor de aanleg van het Amandelpark.

Het nieuwe Amandelpark ligt op een steenworp afstand van De Koperwiek. Het park is voor veel mensen onbekend en heeft een sobere en ongezellige uitstraling. Daar komt nu verandering in. Wethouder Eric Faassen is blij dat we volgens planning starten met de aanleg: “We maken van het Amandelpark een geweldige plek, de ontspannen tegenhanger van het bruisende Stadsplein en het Lijsterpark. Met bankjes van het Stadsplein die er een tweede leven krijgen. En vol  bomen en planten waar vogels, bijen en vlinders op af komen.”

Rust, ruimte, groen, sport, spel en ontspanning

Naast rust en ruimte, biedt het stadspark straks nog veel meer.

  • Dwars door het park leggen we een nieuw fietspad aan dat het park verbindt met de scholen aan de Alkenlaan-Pelikaanweg, het Schollebos en de wijk Schollevaar. Daarmee wordt het Amandelpark onderdeel van een belangrijke noord-zuid wandel- en fietsverbinding in Capelle.
  • Vanuit het winkelcentrum De Koperwiek en het metrostation komt een fraai wandelpad met veel groen. Dit loopt tot aan de Fluiterlaan aan de andere zijde.
  • Onder de metrobaan verschijnt een speelstrip met kunstgras met beweegtoestellen, schaak- en damspellen en speeltoestellen voor kinderen.
  • In het park zijn straks groene ontmoetings- en rustplekken en een plantentuin met educatieborden. Dit maakt het Amandelpark tot een plek die bijdraagt aan meer biodiversiteit in de stad
  • Er komt een Anjertuin, een herdenkingsplek voor veteranen.

Wensen van bewoners voor Amandelpark

Veel Capellenaren houden van het groen in de stad en willen het liefst nog meer groen. Zij willen vooral een parkgevoel, toegankelijkheid en aandacht voor educatie. Een belangrijk speerpunt van de raad was het verbeteren van de toegankelijkheid van het park voor fietsers en voetgangers vanuit het stadshart en de omliggende wijken. Met de komst van het Amandelpark komen we tegemoet aan de wensen van de gemeenteraad en de bewoners rondom het gebied. Het Amandelpark is naar verwachting maart 2024 klaar. Dan volgt een feestelijke opening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio