8.6 C
De Bilt

Textiel Race 2022 in Capelle groot succes. En de winnende school is…. De Horizon!

PCB De Horizon is de winnaar van de Textiel Race in Capelle. Leerlingen uit groep 7 en 8 zamelden 1413 kilo textiel in. Zij gingen de afgelopen vier weken de strijd aan met twee basisscholen uit Capelle en zes scholen uit Nissewaard en Westland om zoveel mogelijk oud textiel en kleding in te zamelen. Uit handen van Sjoerd Geissler, wethouder Afvalinzameling en Duurzaamheid, ontvingen de leerlingen een mooie beker voor de prijzenkast.

Textiel Race 2022

PCB De Horizon, OBS Wonderkind en PCB Het Baken streden niet alleen niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen scholen uit de gemeenten Nissewaard en Westland. Alle scholen hebben samen 18.121 kilo oud textiel verzameld, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. Ook zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. De Textiel Race in Capelle is een groot succes geworden dankzij de inzet van leerlingen, leerkrachten én buurtbewoners.

Jong geleerd, oud gedaan

Wethouder Sjoerd Geissler is groot voorstander om kinderen op jonge leeftijd te leren over en te betrekken bij hergebruik van materialen. “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen aan de slag zijn gegaan om zoveel mogelijk textiel te verzamelen om te kunnen hergebruiken. De bewustwording bij deze kinderen om iets te doen voor het milieu en klimaat is groot. En dat is mooi om te zien in deze Week van de Duurzaamheid. Ik ben onder de indruk hoe ze de Textiel Race samen met buurtbewoners en leerkrachten hebben aangepakt. Op deze manier krijgt afgedankt textiel nog een mooi tweede leven. Via de kringloopwinkel, of als materiaal als poetslap of in een judomat.”

Textiel Race

De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland belandt nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden. Het ingezamelde textiel is in Capelle opgehaald door Irado in samenwerking met Het Goed. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde textiel goed terecht komt en kan het worden hergebruikt of gerecycled.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio