14.5 C
De Bilt

Gemeente Vlaardingen start Meld een Vermoeden campagne

Burgemeester Bert Wijbenga gaf op 22 mei het startsein voor de campagne Meld een Vermoeden. Uit onderzoek blijkt dat de inwoners in Vlaardingen wel eens een verdachte situatie zien van drugshandel of onbetrouwbare bedrijven, maar dit niet altijd melden. Door angst of omdat inwoners niet weten hoe ze dit gemakkelijk (anoniem) kunnen melden. Met de campagne wil de gemeente het bewustzijn en de meldingsbereidheid vergroten, zodat we samen voor een veilig Vlaardingen kunnen zorgen.

Als criminelen misbruik maken van legale bedrijven of diensten voor illegale activiteiten, spreken we van ondermijnende criminaliteit. Ondermijning kun je overal in de stad tegenkomen: bijvoorbeeld een winkel of restaurant waar je nooit een klant naar binnen ziet gaan. Een dergelijke winkel kan dan gebruikt worden voor het witwassen van geld. Of een verhuurd appartement met afgeplakte ramen. Daar kan zomaar ineens een hennepkwekerij achter schuilgaan. 

Inwoners Vlaardingen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de veiligheid

Ondermijning heeft grote negatieve gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid van Vlaardingen. Om deze criminaliteit aan te pakken en de veiligheid in de wijken te verbeteren heeft de gemeente juist ook de inbreng van inwoners nodig. Het is belangrijk dat inwoners (anoniem) melding doen van situaties die niet kloppen of als iemand het vermoeden heeft dat er zich criminele activiteiten afspelen.

Campagne zowel op social media als op straat

De campagne loopt drie weken en is in eerste instantie vooral via social media te zien. Met behulp van onder andere video’s, een quiz en advertenties wil de gemeente ook echt de jongeren aanspreken. Zij weten goed wat er speelt in de wijk. Daarna volgen er ook posters en flyers op relevante plekken in de stad. Met behulp van de campagne leren inwoners signalen van ondermijning herkennen en hoe ze een verdachte situatie kunnen melden. 

Ziet u dingen die niet kloppen?

Meld het, ook wanneer u twijfelt. Uw melding kan het verschil maken! Wilt u dat liever anoniem doen? Geen probleem! U kunt de app Meld een Vermoeden downloaden in de App Store of GooglePlay Store. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio