15.7 C
De Bilt

Vrijwilligersservicepunten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam samen verder als KLiK Vrijwilligers

Vlaardingen – De vrijwilligersservicepunten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam bundelen de krachten en werken vanaf 1 september 2021 samen onder de naam KLiK vrijwilligers. Met één gezamenlijke website is een KLiK tussen vrijwilliger en organisatie binnen de kortste keren gemaakt!

Gezamenlijke website

De drie servicepunten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het samenvoegen van de vacaturebanken. Vrijwilligers kunnen nu terecht op de gezamenlijke website met de naam ‘KLiK Vrijwilligers’ (www.klikvrijwilligers.nl). Op deze website kun je de vacatures uit alle drie de gemeenten bekijken en vind je moeiteloos een vrijwilligersfunctie die bij je past. Bovendien lees je op de site meer over de activiteiten en trainingen die in de steden worden georganiseerd voor vrijwilligers. “Vrijwilligers maken de samenleving. Daarom is het een mooie stap dat de vrijwilligersservicepunten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam beter gaan samenwerken”, vertelt de Maassluise wethouder Corine Bronsveld. “Zo versterken zij elkaar en kunnen daardoor nog beter de wensen van vrijwilligers en organisaties koppelen.”

KLiK servicepunten

Een goede klik maken tussen organisatie en vrijwilliger draagt bij aan het groter geheel. Als mensen doen waar ze blij van worden, komt dat ten goede aan de inwoners en de steden. “We willen vrijwilligerswerk voor iedereen toegankelijk maken via de servicepunten ”, aldus Jacqueline Groeneveld en Chris van der Weijde, de coördinatoren van KLiK. “Daarom denken we mee met organisaties en vrijwilligers over de mogelijkheden en we brengen samenwerkingen tot stand.

Als we zien wat voor prachtig werk de vrijwilligers en organisaties samen doen, dan hebben wij ook veel plezier in ons werk.” Jacky Silos, wethouder in de gemeente Vlaardingen, voegt daaraan toe: “Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de drie steden. Dat werd in de coronaperiode nog zichtbaarder. Ik ben trots op de vele vrijwilligers die elke dag voor een ander of voor de stad klaarstaan.”

Aan de slag

Wil je ook iets doen voor een ander of voor je stad? Langdurig of juist flexibel? Wil je met mensen werken of met dieren? Werk je graag buiten of juist niet? Voor bijna iedereen is een geschikte klus te vinden. KLiK Vrijwilligers helpt je graag bij het ontdekken van een leuke invulling van je vrije tijd. “Vrijwilligerswerk is een verrijking van je leven. Je voegt iets toe aan het leven van een ander of de maatschappij en je ontvangt mooie levenslessen”, benadrukt de Schiedamse wethouder Patricia van Aken. “Met KLiK Vrijwilligers blijven we ons daarom sterk maken voor een juiste inzet van vrijwilligers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.”

Wil je meer weten over KLiK Vrijwilligers Maassluis, Vlaardingen en Schiedam? Kijk dan op www.klikvrijwilligers.nl. Bovendien ben je welkom op de drie fysieke locaties aan de Waalstraat 102 in Vlaardingen, Uiverlaan 18 in Maassluis en de Hoogstraat 20 in Schiedam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio