11.5 C
De Bilt

Aziatische tijgermug aangetroffen in de gemeente Hellendoorn

In de gemeente Hellendoorn is de Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet nader onderzoek naar de aanwezigheid van deze mug in de omgeving en heeft hierover de bewoners in een straal van 500 meter van de vindplaats met een brief en informatiebrochure geïnformeerd.

Bestrijding

De Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. De Aziatische tijgermug is in Nederland ongewenst omdat de mug infectieziekten kan overdragen. In Nederland is dit nog niet voorgekomen en die kans wordt ook zeer klein ingeschat. Om ervoor te zorgen dat de Aziatische tijgermug zich niet in Nederland vestigt, start de NVWA de komende dagen met bestrijding in de directe omgeving van de vindplaats.

Wat kunt u zelf doen?

De tijgermug legt eitjes in kleine bakjes stilstaand water zoals bloempotten, emmertjes en vaasjes. Ook water in dakgoten en open regentonnen is een geschikte broedplaats. Zorg ervoor dat er geen bakjes staan in uw tuin of dat er geen water in blijft staan. Grote wateroppervlakten zoals sloten, kanalen en plassen zijn geen broedplaats.

Meer informatie en melden

Denkt u een tijgermug gezien te hebben en wilt u daar een melding van maken of zoekt u meer informatie over de Aziatische tijgermug? Kijk dan op de website van de NVWA, https://www.nvwa.nl/onderwerpen/muggen-knutten-en-teken/.

Voor overige vragen kunt u bellen met de NVWA op telefoonnummer 0900-0388, of u stuurt een email naar info@nvwa.nl.

Voor vragen die te maken hebben met gezondheid kunt u bellen met GGD Twente op telefoonnummer 053-4876888.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio