19.2 C
De Bilt

Banden op spanning? Doe zaterdag 9 juli een gratis check in Hellendoorn

Rijdt u met de juiste bandenspanning deze zomer? Dat is veiliger, fijner voor uw portemonnee én beter voor het milieu. Laat uw banden gratis controleren en oppompen door het serviceteam van ‘Band op Spanning’. Op zaterdag 9 juli staan ze van 10.00-17.00 uur op het Nijveldserf in Hellendoorn op de parkeerplaats achter de Hema.

Meer dan 50% van de mensen rijdt met te lage bandenspanning

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage spanning autorijden duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis dan 2 tot 5 procent meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. 

Wethouder Annemarie Dubbink: “Met de service ‘Band op Spanning’ dragen we op concrete wijze een steentje bij aan een schonere en veiligere samenleving. De gemeente Hellendoorn ondersteunt dit initiatief en biedt deze service kosteloos aan”.

Hoe werkt het?

Servicemedewerkers staan gedurende de dag op het parkeerterrein. Daar zullen zij automobilisten aanspreken over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de spanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe spanning én de besparingen. Zo weet u precies wat er gebeurd is.

Liever niet?

Uiteraard is deze service geheel vrijblijvend. Als u niet mee wil doen dan kunt u dit kenbaar maken bij de medewerkers van ‘Band op Spanning’. Zij zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen en komen alleen in actie als uw auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio