9 C
De Bilt

Basisscholen in Ommen en Hardenberg krijgen budgetspel

Ommen – Tijdens de landelijke ‘Week van het Geld’ (van 12 maart t/m 17 maart) ontvangen alle basisscholen in de gemeente Ommen en gemeente Hardenberg, het Budgetspel. Dit unieke bordspel is in samenwerking met ouders en lokale organisaties door de gemeenten Hardenberg en Ommen ontwikkeld. Met dit bordspel leren kinderen in groep 7 en 8 spelenderwijs met geld omgaan.

Alle basisscholen uit beide gemeenten hebben een uitnodiging ontvangen om maandagavond 12 maart vanaf 18.30 uur naar “De Baron” in Dedemsvaart te komen. De directie en docenten van de scholen krijgen dan de gratis exemplaren van dit unieke bordspel overhandigd. Ook speelt theatergezelschap “Bock & Baas” de voorstelling “Cashflow” en vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om met weinig geld rond te komen. Tijdens deze avond in “De Baron” zijn ook ouders van leerlingen uit groep 8 van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden voor deze avond via info@raadenrecht.nl .

 Over het budgetspel

Het budgetspel is ontstaan door een vader en tevens ervaringsdeskundige. Hij wilde zijn kinderen uitleggen waarom financieel gezien, niet al hun wensen vervuld konden worden. Het spel laat zien dat je geld moet verdelen om meerdere dingen per maand te kunnen betalen. Het budgetspel is geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8. Toenmalige staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken kwam begin vorig jaar naar de gemeente Hardenberg om een voorloper van dit budgetspel te spelen met basisschoolleerlingen in Balkbrug. Gezien het enthousiasme over dit spel, wordt het bordspel nu aan alle basisscholen in beide gemeenten beschikbaar gesteld.

Budgetspel spelen op alle basisscholen

Het streven is dat het komende anderhalf jaar dit Budgetspel op alle basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen gespeeld wordt. Professionals van de organisaties €uroWijzer, Raad & Recht, B-authentiek en ervaringsdeskundigen gaan dit spel in samenwerking met de scholen spelen. Het doel is dat leerlingen voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan, leren hoe met geld om te gaan. Financiële problemen kunnen zo hopelijk op jonge leeftijd al voorkomen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio