23.7 C
De Bilt

Aannemers bouw zwembad De Stamper bekend

De aanbestedingsprocedure voor de bouw van het nieuwe zwembad De Stamper is afgerond. Bouwbedrijf Bramer uit Vriezenveen en Hellebrekers Water & Leisuretechniek uit Nunspeet gaan het nieuwe zwembad bouwen. Wethouder Mark Paters hierover: “Ik ben heel blij met de uitkomst van deze aanbesteding. Met de combinatie van een lokale aannemer en een ervaren zwembadinstallateur gaan we een fantastisch bad voor Twenterand bouwen. De kosten blijven binnen de randvoorwaarden die de gemeenteraad heeft gesteld. Dat de bouw van het zwembad mede in handen is van een lokale aannemer geeft een extra dimensie aan dit toch al unieke project.”

De Stamper

Dinsdag 7 september jl. zijn de overeenkomsten door gemeente, aannemer en installateur ondertekend. Nu de aannemers bekend zijn kunnen we het door de gemeente gemaakte ontwerp optimaliseren. Dit doen we in een Bouwteam waarin gemeente en aannemers nauw samenwerken. Planning is dat er begin 2022 gestart wordt met de bouw van het zwembad. De bouwtijd bedraagt zo’n anderhalf jaar. De verwachte ingebruikname van het bad is gepland in september 2023.

Europese aanbesteding

De gemeente Twenterand heeft met deskundige bureaus in nauwe samenwerking met de gebruikers, zelf een ontwerp voor het zwembad gemaakt. Met deze manier van werken kunnen we dit project maximaal sturen. Via een Europese aanbesteding zijn bouwbedrijf Bramer uit Vriezenveen en Hellebrekers Water & Leisuretechniek  uit Nunspeet op basis van prijs, kwaliteit en ervaring geselecteerd om het nieuwe zwembad De Stamper te bouwen.

Neem alvast een kijkje in het zwembad!

Benieuwd hoe het nieuwe zwembad De Stamper eruit komt te zien? Bekijk het filmpje op de website www.twenterand.nl Op 30 juni 2020 nam de raad van de gemeente Twenterand het besluit om een nieuw overdekt zwembad te bouwen op sportpark Het Midden. In datzelfde besluit kreeg het college de opdracht de aanbesteding voor te bereiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio