13.8 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Expositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ vanaf dinsdag 31 mei te zien in het Huis voor Cultuur en Bestuur

Hellendoorn – Op dinsdag 31 mei start in Hellendoorn de expositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’. Een campagne met als doel huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken en in actie te komen, om zo de cirkel van geweld te doorbreken. Want iedereen moet veilig mee kunnen doen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn.

Vanaf de startdatum van de campagne, dinsdag 31 mei, is de gelijknamige expositie te zien in de hal en in de bibliotheek in het Huis voor Cultuur en Bestuur. De expositie bestaat uit levensgrote portretten van mensen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Zij staan afgebeeld met hun helper, de persoon die hen heeft geholpen de cirkel te doorbreken. In een toelichting bij het beeld vertellen zij hoe dat is gelukt. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden en is te zien tot en met maandag 27 juni.

Hulp nodig of een melding maken

Heb jij te maken met huiselijk geweld of mishandeling of heb jij het vermoeden dat het in jouw omgeving speelt? Neem dan contact op met Veilig Thuis Twente. Je kunt telefonisch contact opnemen via: 0800 – 2000. Dit is een gratis nummer en dit nummer is altijd bereikbaar. Ook kun je chatten via www.veiligthuistwente.nl. Dit kan dagelijks tussen 9:00 en 17:00 uur. Op de website: www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl staan verschillende tips en handvatten om
iets te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio