14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Fietsen tussen Daarle en Daarlerveen veiliger maken door vrj liggend fietspad

In de afgelopen jaren sprak de gemeenteraad meerdere keren de wens uit om te onderzoeken of een vrij liggend fietspad tussen Daarle en Daarlerveen noodzakelijk is. Dit onderzoek is nu afgerond. Hieruit blijkt dat rode fietsstroken in combinatie met een snelheidsbeperking op de Groeneweg en Daarlerweg voldoende zijn om de verkeerssituatie te verbeteren. De gemeente Hellendoorn stimuleert het gebruik van de fiets. Ze werkt aan een fijne en veilige omgeving om in te fietsen.

In het onderzoek is onder andere gekeken naar het fietsnetwerk in de directe omgeving, de verkeerssituatie ter plaatse, naar de gebruikers van de route, de verkeersongevallen en de aantallen fietsers. Het college van B&W heeft besloten om de adviezen uit het onderzoek op te volgen.

Maatregelen fietsverbinding tussen Daarle en Daarlerveen

Dat betekent dat er rode fietsstroken aangelegd worden langs de Groeneweg en Daarlerweg. Zo krijgen de fietsers een eigen plek op de weg. Daarnaast wordt de toegestane snelheid verlaagd tot 60 km/h.

Plaatselijk belang Daarle, Daarlerveen en de Buurtbusvereniging kunnen zich vinden in de uitkomsten van het onderzoek. Zij vinden het belangrijk dat er ook aandacht is voor voldoende verlichting en extra snelheidsremmende maatregelen. Vandaar dat er twee drempels en drie extra lantaarnpalen geplaatst worden.

Met deze maatregelen wil de gemeente de verkeerssituatie voor fietsers tussen Daarle en Daarlerveen verbeteren. De aanleg van de fietsstroken wordt gecombineerd met groot onderhoud aan de wegen en staat voor 2025 op de planning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio