15.7 C
De Bilt

Fietsplan Olst vastgesteld door gemeenteraad Olst-Wijhe

Het college heeft het Fietsplan Olst vastgesteld; het Masterplan voor het fietsen in Olst en Boskamp. In dat plan zijn maatregelen bedacht om de fietsveiligheid in Olst en Boskamp te verbeteren. De maatregelen worden zoveel mogelijk in lopende projecten meegenomen en 8 mei wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om financiën in 2025 beschikbaar te stellen voor een nieuwe fietsverbinding van en naar de Boskamp.

Fietsplan Olst

Het college heeft in 2022 besloten om een onderzoek naar veilige en herkenbare fietsroutes in Olst en Boskamp te doen. In september 2022 is met een participatiegroep, onder begeleiding van een verkeerskundig bureau, gestart met het onderzoek. Met deze participatiegroep, die bestaat uit inwoners, vertegenwoordigers van plaatselijk belangen, sportverenigingen, onderwijs, de fietsersbond en VVN, is het Fietsplan Olst opgesteld. Bekijk het Fietsplan op www.olst-wijhe.nl/fietsplanolst.

16 maart 2023 is de participatiegroep voor de laatste keer bij elkaar geweest om het Fietsplan af te ronden. Er zijn voorstellen voor maatregelen gedaan om de fietsveiligheid te verbeteren. Een groot deel van de voorgestelde maatregelen kunnen in de lopende onderhoudsprogramma’s of projecten meegenomen worden.

Fietsverbinding Boskamp

Eén van de voorstellen is het aanleggen van een fietsverbinding, van en naar de Boskamp, over het sportpark. Om dat uit te kunnen voeren, wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om hiervoor de benodigde financiële middelen in 2025 beschikbaar te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio