12.6 C
De Bilt

Gemeente Olst-Wijhe gaat maatschappelijke partners en verenigingen ondersteunen bij verduurzaming

Vorig jaar heeft de gemeente Olst-Wijhe de gevolgen onderzocht van de hoge energieprijzen voor de maatschappelijke partners en verenigingen. Uit het onderzoek blijkt dat deze organisaties zelf aan de slag zijn gegaan met energiebesparing. Wethouder Judith Compagner hierover: “Bewonderingswaardig om te zien hoe maatschappelijke organisaties en verenigingen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en gelijk actie hebben ondernomen toen de energieprijzen stegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat bij een groot deel van deze organisaties geen grote (financiële) knelpunten zijn ontstaan. Wel hebben zij de gemeente gevraagd om ondersteuning bij het verduurzamen voor de langere termijn”.

Compensatie gemeente

Uitzonderingen hierop zijn zwembad De Welters in Wijhe en ut Huus in Olst. Zij liften mee op het gemeentelijk energiecontract dat vorig jaar opnieuw werd aanbesteed na beëindiging van het contract met Gazprom. Het nieuwe energiecontract had voor hen grote financiële impact. Om die reden compenseert de gemeente hen in 2023 voor 50% van de extra kosten als gevolg van deze nieuwe aanbesteding. Wethouder Judith Compagner: “Het gaat om een gezamenlijke verantwoordelijkheid en de maatschappelijke impact is groot als deze organisaties in de knel komen”.

Voor het verduurzamen werkt Olst-Wijhe nu aan een voorstel. In de tweede helft van april neemt het college hierover een besluit en worden de maatschappelijke partners en verenigingen geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio