13.5 C
De Bilt

Hellendoorn zoekt vernieuwende ideeën binnen het sociaal domein

De gemeente Hellendoorn heeft een innovatiefonds opengesteld voor innovaties binnen het sociaal domein. Er is in totaal € 75.000,- beschikbaar voor het vinden van innovatieve oplossingen. Het gaat om dingen slimmer, beter, anders en door samenwerking aan te pakken.

De gemeente staat open voor nieuwe ideeën en initiatieven van verenigingen, stichtingen en ondernemers om kwetsbare mensen in Hellendoorn te helpen. Wij willen dat deze mensen kunnen meedoen in de samenleving en dat ze hun talenten gebruiken. Ook willen wij ouderen helpen om zo lang mogelijk thuis te wonen.

Hoe werkt het innovatiefonds?

Wilt u met uw voetbalvereniging in de gemeente een team oprichten voor mensen met een beperking en heeft u daar hulp bij nodig? Hebt u met uw bedrijf een bijzonder plan om eenzame mensen weer in contact te brengen met buurtgenoten? Twee samenwerkende partijen kunnen geld krijgen vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein om dergelijke nieuwe activiteiten op te starten. De gemeente Hellendoorn hoopt dat er creatieve ideeën voortvloeien uit het fonds.

Innovatiefonds sociaal domein
Innovatiefonds sociaal domein – Beeld: gemeente Hellendoorn

Vernieuwende ideeën

“We zijn op zoek naar echt vernieuwende ideeën” vertelt wethouder Annemarie Dubbink. “We hopen dat inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen samenwerken om nieuwe initiatieven te realiseren. Met het innovatiefonds kan de gemeente hen hierbij helpen”.

Een idee moet er in ieder geval aan bijdragen dat (kwetsbare) inwoners van de gemeente zelfredzamer worden, zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen doen naar vermogen.

Aanvraag indienen bij gemeente Hellendoorn

In totaal is er 75.000,- euro beschikbaar voor nieuwe projecten. Minimaal twee partijen dienen gezamenlijk de aanvraag in te dienen waarvan er minimaal één gevestigd moet zijn in de gemeente Hellendoorn. Aanvragen kunnen worden ingediend van 17 oktober t/m 13 november 2022 en per aanvraag is er een maximum subsidiebedrag van € 18.750,- beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.hellendoorn.nl/innovatiefonds. Hier kunt u ook de flyer voor het innovatiefonds downloaden en vindt u vanaf 17 oktober ook het aanvraagformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio