12.3 C
De Bilt

Hellendoorn koop nieuw gebied woningbouw aan met de Rijssensestraat 222 in Nijverdal

Gemeente Hellendoorn heeft de woning aan de Rijssensestraat 222 in Nijverdal aangekocht. Dit geldt ook voor het grasland dat er direct aan de oostzijde tegenaan ligt. Op deze gronden wil zij woningbouw realiseren.

In de afgelopen periode gingen er al wat verhalen rond over deze mogelijke grondaankoop van de gemeente. Op dat moment kon er nog niets over gezegd worden, omdat er een geheimhouding op lag.

Iedereen moet in de gemeente Hellendoorn kunnen wonen

De woning en de grond is aangekocht voor woningbouw. Wethouder Wonen, Gea Oord, vertelt hier graag meer over: “We hebben de woning en de grond aangekocht, omdat we willen zorgen voor meer woningen in onze gemeente. Daar spannen we ons voor in. Iedereen moet in de gemeente Hellendoorn kunnen wonen op een manier die zoveel mogelijk aansluit bij zijn of haar woonbehoefte en financiële mogelijkheden.

Zo zijn er bijvoorbeeld veel jongeren die dolgraag in onze gemeente willen blijven wonen, maar geen betaalbare woning kunnen vinden. Ook zijn er senioren die graag een ander soort woning willen hebben waar ze op de begane grond een slaap- en badkamer kunnen maken. We denken dat deze locatie ruimte kan bieden voor het bouwen van deze woningen”.

Nieuw gebied woningbouw aan de Rijssensestraat in Nijverdal
Nieuw gebied woningbouw aan de Rijssensestraat in Nijverdal – Beeld: gemeente Hellendoorn

Actief grondbeleid

De gemeenteraad van Hellendoorn heeft het college gevraagd om actief grondbeleid te voeren. Dit houdt in dat de gemeente zelf grond aankoopt en ontwikkelt, zodat er woningen op gebouwd kunnen worden.

Oord vervolgt: “We willen niet alleen afhankelijk zijn van anderen. Door zelf grond aan te kopen nemen we zelf de regie. In de komende periode gaan we samen met de buurtbewoners in gesprek over de invulling van het gebied. De eerste informatiebijeenkomst staat inmiddels gepland en buurtbewoners zijn hiervoor uitgenodigd. Het is enorm belangrijk dat we samen met hen kijken naar wat passend is. Ik verwacht na de zomer een informatiebijeenkomst te kunnen organiseren waarbij het plan aan het bredere publiek gepresenteerd kan worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio