8.8 C
De Bilt

Hellendoorn maakt vorderingen aanleg speeltuinen Cool Nature en Rembrandtplein

Dankzij de zogenoemde ‘Salomonsongelden’ werkt de gemeente Hellendoorn aan een aantal mooie initiatieven die bijdragen aan gezondheid van inwoners. Zo wordt natuurspeelplek Cool Nature bij de Regge in Hellendoorn uitgebreid met een aantal speel- en fitnesstoestellen. Bij de speelplek aan het Rembrandtplein in Nijverdal komen drie speeltoestellen voor mindervalide kinderen. De plannen voor deze projecten zijn uitgewerkt en de werkzaamheden beginnen binnenkort.

Cool Nature in Hellendoorn

In oktober beginnen de grondwerkzaamheden bij Cool Nature. Deze natuurspeelplek aan de Regge krijgt een aantal nieuwe speeltoestellen en outdoor fitnesstoestellen. Hierdoor kunnen volwassenen ook buiten bewegen. De speeltoestellen worden begin 2024 geplaatst.

Salomonsgelden voor speelplekken in Hellendoorn
Salomonsgelden voor speelplekken in Hellendoorn – Foto: gemeente Hellendoorn

Rembrandtplein in Nijverdal

Bij de speelplek aan het Rembrandtplein in Nijverdal komen drie speeltoestellen te staan, speciaal voor mindervalide kinderen. Een rolstoelwip, rolstoelschommel en een rolstoelcarrousel. De aannemer treft in oktober de voorbereidingen voor de plaatsing van de toestellen. De verschillende leveranciers hebben hun toestel naar verwachting eind 2023 geplaatst.

Project Daarle – De uitdaging tot bewegen

Het laatste project dat vanuit de Salomonsongelden mogelijk wordt gemaakt is het project ‘De uitdaging tot bewegen’ in Daarle. In dit project worden een aantal inwoners van Daarle opgeleid om verschillende doelgroepen te begeleiden om meer te bewegen. Ook worden er sport- en sportmaterialen aangeschaft ter ondersteuning.

De Salomonsongelden

Huize Salomonson was oorspronkelijk in de negentiende eeuw het badhuis voor de werknemers van Nijverdal ten Cate. Later waren het Groene Kruis en een consultatiebureau hier gevestigd en werden in het gebouw ook sportkeuringen gedaan. Toen Huize Salomonson werd verkocht heeft de stichting die het gebouw beheerde de opbrengst aan de gemeente Hellendoorn geschonken. Daaraan werd de voorwaarde verbonden dat dit geld moest worden gebruikt ‘ter bevordering van de volksgezondheid van Nijverdal en omstreken’. Na een oproep aan inwoners om initiatieven aan te dragen zijn de bovengenoemde projecten geselecteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio