14.5 C
De Bilt

Huis voor Cultuur en Bestuur tijdelijk toont tijdelijk kunst van Margaret en andere gebruikers

Van mysterieuze foto’s en tekeningen tot beeldhouwwerk en schilderijen. Bezoekers van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal kunnen de komende weken kunstzinnige creaties bewonderen in de hal van het gebouw. Anders dan gebruikelijk is dat de kunstwerken zijn gemaakt door medewerkers van de verschillende gebruikers van het pand.

Kunstzinnig uitingen in Huis voor Cultuur en Bestuur

“Denk aan ambtenaren, maar ook aan mensen die voor de bibliotheek werken”, zegt Ans Bodt, die namens de gemeente Hellendoorn de wisselende exposities coördineert. ,,We geven het podium nu eens niet aan lokale amateurkunstenaars, maar aan mensen die hier werken en kunstzinnig zijn. Er zit echt verrassend werk tussen.”

Een van de exposanten is Margaret Kosters, medewerker van de publieksbalie van de gemeente. Zij heeft verschillende werken in de hal neergezet. Van mozaïek tot beelden.

“Veel directe collega’s weten al dat ik van jongs af aan dat ik kunst maak”, zegt zij. ,,Voor hen is dit geen verrassing. Er hangen in sommige gangen van het gebouw ook al tekeningen en schilderijen die ik heb gemaakt. Maar dit is de eerste keer dat ik hier in de hal – in het publieke gedeelte van het gebouw – mijn werk mag en kan laten zien. Erg leuk!”

Gratis toegang

De kunstwerken van Margaret Kosters en andere gebruikers van het Huis voor Cultuur en Bestuur zijn tot en met maandag 7 augustus te zien. Daarna wordt het podium weer geboden aan anderen. De expositie is gratis te bezoeken.

Amateurkunstenaars uit de gemeente Hellendoorn die ook eens willen exposeren in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur kunnen contact opnemen met Ans Bodt (a.bodt@hellendoorn.nl) . “Voor de rest van dit jaar zitten we vol, maar voor volgend jaar is er zeker nog plek”, zegt zij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio