5.9 C
De Bilt

IJsbaan De Scheng: Nieuwe eigenaren, nieuwe schaatsen

Nieuwe eigenaren Arjan Mombarg en Raijmond Mars openen zaterdag 7 oktober de deuren van de vernieuwde schaatswinkel en verhuurloket bij ijsbaan De Scheg in Deventer. De winkel en de verhuur werden deze zomer overgenomen van John Oude Wesselink. De twee, al 22 jaar compagnons, zijn beide schaatsfanaten met heel wat kilometers in de benen.

Met ‘Free-wheel De Scheg’ willen ze een levendig trefpunt voor schaatsliefhebbers creëren, waar advies, slijpservice en topkwaliteit schaatsen centraal staan.

Eigenaren Arjan Mombarg en Raijmond Mars

Vordenaar Arjan Mombarg (51) is een voormalig pro marathonschaatser en skeeleraar. Schaatsliefhebbers komen van heinde en ver naar zijn speciaalzaak Free-wheel Schaatsen en Skeelers in Vorden. Niet alleen voor de producten en de onderhoudsservice, maar zeker ook voor zijn persoonlijke advies.

In 2018 vestigde hij een wereldrecord door 617 kilometer in 24 uur te skeeleren. Hiermee haalde hij geld op voor stichting KiKa.

In het dagelijks leven is hij ook nog melkveehouder en fanatiek wielrenner.

Wie al langer rondjes rijdt op De Scheg, kent Raaltenaar Raijmond Mars (53) vast nog als beheerder van deze schaatswinkel in de jaren ’90.Hij was ruim 20 jaar mede-eigenaar van Free-wheel Schaatsen & Skeelers en producent van MenM Ice-Skate schaatsen.

Met zijn bedrijf Free-wheel Organisatiebureau in Vorden organiseert hij uitjes en groepsactiviteiten in de Achterhoek en verhuurt hij onder andere solexen, Dafjes en elektrische scooters en steps.

Hij rijdt al 22 jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee, maar staat in het winterseizoen ook enkele keren per week op de kunstijsbaan. “Oude liefde roest niet; ik ben blij weer terug te zijn langs de baan in Deventer!”

700 paar nieuwe schaatsen voor IJsbaan De Scheng

De laatste weken is door Mombarg en Mars hard gewerkt om alles op orde te krijgen voor de opening van het Deventer schaatsseizoen.

Zo is al het verhuurmateriaal vernieuwd. Ruim 700 paar schaatsen van kwalitatief hoogstaande merken zijn ingekocht om jong en oud, beginners en ijsduivels, te voorzien van onder andere noren, klapschaatsen en hockeyschaatsen.

Arjan Mombarg benadrukt het belang van goed materiaal:

“Op botte schaatsen kan niemand schaatsen, ik ook niet. Dan houd je het na één of twee rondjes wel voor gezien, zeker als je het nog moet leren. Het zou jammer zijn als bijvoorbeeld scholieren daardoor afhaken, omdat ze denken dat ze niet kunnen schaatsen. Zo missen zij een hoop schaatsplezier en misschien loopt Nederland een nieuwe Jutta of Erben mis. Op de wall of fame hier in De Scheg is nog wel plaats voor een paar Achterhoekers of Twentenaren!”

Langdurige relaties

Naast ruimte voor verhuur, is er in Deventer ook een ruim assortiment voor de verkoop, zoals schaatsen van topmerken zoals Viking, Zandstra, Cadomotus en natuurlijk de door Mombarg en Mars zelf ontwikkelde MenM Ice-skate met Salomon schoen. Daarnaast zijn accessoires zoals helmen, handschoenen, thermokleding en rugtassen verkrijgbaar.

Eigen schaatsen laten slijpen en onderhouden, is ook mogelijk.

Mombarg heeft met Free-wheel Schaatsen en Skeelers door de jaren heen een goede reputatie in het oosten van het land opgebouwd. Met de nieuwe winkel hoopt hij zijn klantenkring verder uit te breiden:

“Ik wil graag een langdurige relatie opbouwen met klanten. Dat doe je met goed materiaal en advies op maat. En het is natuurlijk helemaal geweldig dat je hier direct vanuit de winkel de ijsbaan op kan om schaatsen uit te proberen.”

7 dagen per week open

Mede dankzij een team van ervaren krachten en schaatsfanatiekelingen, is Free-Wheel De Scheg 7 dagen per week geopend tijdens de openingstijden van ijsbaan De Scheg. Arjan Mombarg zelf staat op maandagen in de winkel in Deventer.

Schaatsspecialisten

Of je nu een beginnende schaatser bent of een professional, bij Free-wheel De Scheg ben je altijd welkom voor het beste advies en materiaal. Kom langs en ontdek waarom Arjan en Raijmond dé schaatsspecialisten van Deventer zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio