1.4 C
De Bilt

Inloopavond fietspad Helmkruidlaan voor inwoners Nijverdal

De verkeersveiligheid van de rotonde op de kruising Helmkruidlaan – Baron van Sternbachlaan in Nijverdal moet verbeterd voor worden voor fietsers. Er vinden geregeld (bijna) ongevallen plaats tussen fietsers en auto’s. Maatregelen die in het verleden genomen zijn om de automobilist erop te attenderen dat er fietsers in twee richtingen oversteken, hebben tot op heden onvoldoende effect gehad.

Raadsvoorstel

In september 2021 heeft een raadsvoorstel voorgelegen aan de gemeenteraad voor het aanleggen van fietspaden. Destijds is in de gemeenteraad niet ingestemd met deze oplossing omdat er onvoldoende onderzoek en participatie is uitgevoerd om tot een gedragen oplossing te komen.

Varianten

In het afgelopen jaar is daarom verder onderzoek gedaan naar de situatie. Ook zijn er gesprekken geweest met belanghebbenden. Uiteindelijk zijn uit dit proces een aantal varianten voortgekomen, die wij graag aan u willen voorleggen in een inloopbijeenkomst op maandagavond 3 oktober. Tijdens deze bijeenkomt krijgt u de mogelijkheid om de varianten te bekijken, vragen te stellen en uw mening hierover te geven. De uitkomsten van deze bijeenkomst worden verzameld en meegegeven in het bestuurlijke proces waarin wordt besloten welke oplossing uiteindelijk wordt gekozen.

Inloopavond

Graag nodigen wij u uit voor de inloopbijeenkomst op maandag 3 oktober 2022 tussen 17.00 en 19.00 uur in de Hellendoornzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. U kunt tussen de genoemde tijdstippen op elk gewenst moment binnenlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio