20 C
De Bilt

Kreukvrij (10+): een tragisch-humoristische beeldende voorstelling over het zoeken naar je identiteit

Deventer – Op zondag 3 maart gaat Kreukvrij (10+) in première bij het Theaterschip in Deventer. Kreukvrij is een tragisch-humoristische beeldende voorstelling over het zoeken naar je identiteit, gemaakt door De Werf en de Horde.

Een wasprogramma

Een normale wasserette op een doorsnee dag, gerund door een zonderlinge eigenaar en vijf klanten met een zak vol was. En hoe ze door een toevalligheid elkaars geheimen, rare trekjes en diepste verlangens leren kennen. Kreukvrij is een tragisch-humoristische beeldende voorstelling met muziek, dans, fysiek spel en veel omkledingen. Een voorstelling over het zoeken naar je identiteit en hoeveel je jezelf daarvoor, letterlijk en figuurlijk, moet blootgeven.

Bezoekersinformatie

Op zondag 3 maart gaat Kreukvrij in première bij het Theaterschip in het Havenkwartier van Deventer. De voorstelling begint om 15:00 uur en duurt tot 15:45 uur. De deuren van het Theaterschip zijn vanaf 14:00 uur geopend. Voordat de voorstelling begint, wordt de vuile was buiten gehangen in de foyer. Bezoekers kunnen bijzondere verhalen ontdekken en een drankje nuttigen. Kreukvrij is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Tickets kosten €12,50 inclusief een gratis drankje en zijn te bestellen via de website van het Theaterschip: www.theaterschip.nl/agenda/kreukvrij.

Speelperiode

Kreukvrij wordt gespeeld in maart, april, september en oktober 2024 voor (middelbare) scholieren in Deventer (Het Theaterschip) en Nijmegen (Het Badhuis). Kijk voor meer informatie op www.theaterschip.nl/kreukvrij.

Voorstelling Kreukvrij
Voorstelling Kreukvrij – Foto: © Christein van Hoffen

Credits Kreukvrij

  • Kreukvrij is een voorstelling van De Werf en De Horde. 
  • Uitvoerend makers: Anne Peters, Jiska Mensink, Nigel Appelboom, Rachel Rijsdijk en Lous van Noordwijk 
  • Gastspeler: Olaf Malmberg 
  • Creatief producent: Nova Lubbelinkhof 
  • Regie: Ramses Graus

Over De Werf

De Werf is een succesvol samenwerkingsverband tussen Nationale Jeugdorkesten Nederland uit Apeldoorn en Theater Gajes en het Theaterschip uit Deventer. De Werf is een ontwikkelplek voor jonge professionals uit Oost-Nederland. Deze jonge podiumkunstbeoefenaars volgen een traineetraject van 18 maanden waarin ze onderzoeken, experimenteren, voorstellingen maken voor jongeren en voor de hele familie en het traject afronden met een (individuele) performance.

Over Ramses Graus

Ramses Graus (1972) studeerde in 1998 af als theatermaker aan de HKU en regisseerde en speelde in meer dan 70 theaterproducties. Vanaf 2009 maakte Ramses deel uit van het artistieke team van muziektheatergezelschap Het Filiaal Theatermakers. Zijn voorstelling Mevr. Ophelia won de zilveren Krekel en zelf ontving Ramses de gouden Krekel voor zijn rol in de Grote Illusionist. Sinds 2023 is Ramses artistiek directeur van jeugdtheatergroep De Horde, gevestigd in het Badhuis in Nijmegen.

Over het Theaterschip

Het Theaterschip is dé plek in Overijssel waar jonge mensen van 10 t/m 23 jaar in een professionele omgeving hun eigen podiumkunsttalent kunnen ontdekken en ontwikkelen: als theatermaker, speler, performer, danser of interdisciplinair. De organisatie creëert kansen voor jongeren met ambities richting het kunstvakonderwijs en jonge professionals die hun eerste stappen zetten binnen het culturele werkveld in Oost-Nederland. Dit doet het Theaterschip onder andere met de Werkplaats, een unieke vooropleiding voor het kunstvakonderwijs, en het talentontwikkelingstraject De Werf voor jonge professionals. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio