10.4 C
De Bilt

Steeds meer nieuwe elektrische laadplekken in de gemeente Hellendoorn

Steeds meer mensen hebben een elektrische auto. Dat is een goed voor het klimaat én het zorgt voor een schonere lucht op straat. De gemeente Hellendoorn krijgt steeds meer nieuwe laadplaatsen in de openbare ruimte voor deze auto’s en deze worden veel gebruikt, zo blijkt uit de cijfers. In de periode juli 2022 tot juli 2023 werden er 18 laadpalen geplaatst en tot 2025 komen er ieder jaar minimaal 11 bij. Het doel is om op termijn binnen een straal van 250 meter een laadpaal beschikbaar te hebben voor de e-rijder.

Laadpalen worden op openbare parkeerplaatsen geplaatst, verspreid over de gemeente. De gemeente Hellendoorn heeft een overeenkomst afgesloten met Vattenfall InCharge voor het plaatsen en beheren van openbare laadpunten. E-rijders kunnen zelf een laadpaal aanvragen, maar de gemeente kijkt zelf ook naar geschikte plekken om een laadpaal te plaatsen. Hierbij wordt gekeken naar centrale plekken, dichtbij algemene voorzieningen.

In 2023 plaatst Vattenfall een laadpaal aan de Zandsteeg in Hellendoorn en aan de Konijnenbergstraat, GH Kappertstraat, Verdistraat, Beltmolenweg, Potgieterstraat, Schipbeekstraat, Nijkerkendijk, Molukkenstraat en Helmersstraat in Nijverdal.

Stimuleren elektrisch rijden

Wethouder Egbert Nijenbanning vindt het een goede ontwikkeling: ‘Hoe meer mensen elektrisch rijden, hoe beter. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf een laadpaal bij zijn of haar huis te plaatsen. Voor hen moet het ook mogelijk zijn om elektrisch te rijden. Ik ben blij dat we hier stappen in zetten door het plaatsen van extra laadpalen verspreid over onze gemeente.’

Meer informatie over het aanvragen van een laadpaal vindt u op www.hellendoorn.nl/laadpalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio