13.1 C
De Bilt

Nijverdal organiseert informatiebijeenkomst verkeersmaatregelen N35

Samen met Rijkswaterstaat verzorgt de gemeente Nijverdal een informatiebijeenkomst over aanpassingen aan de N35 op het deel tussen Wijthmen en Nijverdal. Tijdens deze bijeenkomst worden onder andere de ontwerpen gepresenteerd van een zogeheten circulair viaduct bij de Stationsweg in Haarle en twee nieuwe fietsbruggen. De bijeenkomst heeft plaats op 6 september.

De N35 is een belangrijke verbinding tussen de regio Zwolle en Twente. De weg heeft niet het karakter dat daar bij past. Er zijn knelpunten in de verkeersveiligheid ontstaan. Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen werken daarom samen om de verkeersveiligheid op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal te verbeteren. Daarnaast zijn de doorstroming op de weg en de leefbaarheid in de omgeving belangrijke aandachtspunten. Rijkswaterstaat en de gemeenten voeren de maatregelen uit.

Circulair viaduct en twee fietsbruggen  

Voor de gemeente Hellendoorn gaat het om twee maatregelen; bij de Stationsweg in Haarle komt een circulair viaduct. Dit is een herbruikbaar, modulair viaduct. Met het viaduct kan de N35 worden overgestoken. Dit is veiliger omdat er dan geen kruisend verkeer meer is op het kruispunt met de N35. Ook fietsers hoeven dan niet meer tussen het drukke verkeer de weg over te steken. Daarnaast worden twee bruggen over de N35 aangelegd voor fietsers, voetgangers en ruiters. Eén ter hoogte van de Paarse Poort in Nijverdal en één in de omgeving van de Oude Deventerweg in Haarle.

Inloop informatiebijeenkomst 6 september

De voorbereidingen zijn in volle gang. De eerste ruimtelijke ontwerpen voor de projecten zijn klaar en het bestemmingsplan voor de Stationsweg ligt ter inzage. De gemeente Hellendoorn en Rijkswaterstaat praten geïnteresseerden graag bij over de laatste stand van zaken en presenteren de ontwerpen tijdens de informatiebijeenkomst in Dorpshuis De Veldkamp, aan de Veldkampsweide 1 in Haarle. Inlopen kan 6 september tussen 17 en 20 uur.

MIRT-verkenningsstudie Wijthmen-Nijverdal

De MIRT-verkenningsstudie Wijthmen-Nijverdal (een studie om de weg in beide richtingen uit te breiden met een extra rijstrook) werd eind juni door de minister van Infrastructuur en Waterstaat uitgesteld. De maatregelen aan de N35 om de verkeersveiligheid te verbeteren vallen niet onder deze verkenningsstudie en gaan dus wel door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio