14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Tijdelijke noodbrug tussen Marle en Elen en Rhaan op de plek van de ingestorte fietsbrug

Vandaag is de tijdelijke noodbrug gelegd bij De Tatums, tussen Marle en Elen en Rhaan. Op dinsdag 4 juli brak een ligger van deze fietsbrug af, waarna de brug werd afgezet. De brug stortte kort daarna in. Nu de brugdelen uit het water zijn gehaald, blijkt dat de technische staat van de brug niet de oorzaak was van het breken van de ligger. Uit inspectie komt naar voren dat er sprake was van piekbelasting; de brug werd te zwaar belast en daardoor brak de ligger. De gemeente Hellendoorn werkt aan een definitieve oplossing; een nieuwe fietsbrug.

Noodbrug

De gemeente onderzocht verschillende tijdelijke oplossingen om te zorgen dat voetgangers en fietsers de Regge zo snel mogelijk weer kunnen oversteken bij De Tatums. Van een drijvende brug, een voet-fietsveer tot een noodbrug. Uiteindelijk bleek alleen een tijdelijke noodbrug haalbaar. Deze wordt in de week van 24 juli geplaatst.

Wethouder Egbert Nijenbanning: ‘Met deze tijdelijke oplossing zorgen we ervoor dat zowel voetgangers als fietsers de Regge kunnen oversteken én dat kano’s en fluisterbootjes de brug kunnen passeren. Ik ben blij dat dit op zo’n korte termijn geregeld is, zodat inwoners en toeristen weer kunnen genieten van het Reggedal deze zomer. Fijn dat Landschap Overijssel en Waterschap Vechtstromen hier ook op zo’n korte termijn hun medewerking aan verlenen.’

Definitieve oplossing

Ondertussen werkt de gemeente aan een definitieve oplossing; een nieuwe fietsbrug. ‘Het liefst zouden we de oude brug herstellen en terugplaatsen. Helaas is dat niet mogelijk. Daarom plaatsen we een nieuwe vakwerkbrug. Daarvoor doorlopen we een procedure voor een omgevingsvergunning. Dat neemt tijd in beslag. Als alles meezit plaatsen we de nieuwe fietsbrug komende winter’, vertelt Nijenbanning. ‘De oude brug wordt gedemonteerd. Veel onderdelen daarvan kunnen we hergebruiken op vergelijkbare bruggen in onze gemeente op het moment dat dat nodig is’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio