17.4 C
De Bilt

Olst-Wijhe maakt werk van wonen

De woningdruk is ook in Olst-Wijhe hoog en een van de grootste opgaven is het bouwen van voldoende woningen. De ambitie is om de komende 10 jaar 1000 tot 1200 woningen te bouwen en is vastgelegd in de gemeentelijke Woonvisie 2022-2025. Hoe de gemeente de Woonvisie gaat uitvoeren, staat in het Uitvoeringsprogramma Woonvisie dat het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe onlangs heeft vastgesteld.  

Uitvoeringsprogramma

“In het Uitvoeringsprogramma staan allerlei acties en projecten om ervoor te zorgen dat we voldoende, goede en passende woningen bouwen voor onze inwoners,” aldus wethouder Marcel Blind. “Zo zetten we maximaal in op voorrang voor lokale inwoners bij nieuwbouw. Dat kan bijvoorbeeld via CPO-projecten (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) waarbij inwoners samen eigen woningen bouwen. En in de gesprekken met ontwikkelaars zorgen we ervoor dat hun aanbod zo goed als mogelijk aansluit op de lokale vraag, zoals woningen voor onze starters en levensloopbestendige woningen.

Naast aandacht voor lokaal bouwen werken we aan betaalbare woningen, door afspraken met ontwikkelaars over de verkoopprijzen. Daarnaast maken we een Masterplan Woningbouw. Daarin staat onze visie voor woningbouw in de komende jaren en kun je straks in een oogopslag zien waar en wanneer we gaan bouwen in Olst-Wijhe. In de tussentijd zitten we niet stil en werken we door aan het realiseren van meer woningen, zoals de nieuwbouw op het Aberson terrein in Olst, de voorbereidingen voor nieuwbouw in Wengelerhoek in Wijhe, het bouwen van flexwoningen en de grotere en kleinere bouwprojecten in de verschillende kernen, deels dankzij particuliere initiatieven.” 

Focus op wonen in Olst-Wijhe

Onder de noemer ‘Olst-Wijhe, toekomstbestendige, eigenzinnige regionale woongemeente aan de IJssel, met een groei van 1000-1200 woningen in de komende 10 jaar.’ Naast extra woningen zet de gemeente met de nieuwe Woonvisie in op:

  • een goede mix van verschillende soorten woningen, voor verschillende doelgroepen
  • duurzaam, klimaat adaptief en natuur inclusief
  • sociaal en inclusief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio